Обмежать в’їзд у ліс і можливість полювання?

  У зв’язку з поширенням лісових пожеж, кількість яких порівняно з аналогічним періодом минулого року в Україні збільшилася вдвічі, місцевій владі рекомендують обмежити в’їзд у лісові масиви та можливість полювання.

  Про це на засіданні оперативного штабу ДСНС щодо заходів із запобігання та протидії масовим пожежам у лісових масивах на торфовищах та сільгоспугіддях повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

  На сьогодні найбільше пожеж в екосистемах зафіксовано у Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській, Херсонській, Миколаївській та Київській областях. Нещодавно до них приєдналася і Житомирська область на кордоні з Білоруссю — через масштабну пожежу в Поліському природному заповіднику (на знімку), яка охопила 120 гектарів і з якою підрозділи ДСНС та пожежники декількох лісових господарств боролися протягом 20-23 серпня.

  За словами віце-прем’єра, останнім часом збільшилася кількість і навмисних підпалів. Тож Зубко пропонує посилити роботу з точки зору виявлення фактів підпалів та необережного поводження з вогнем, а також наголошує на тому, що місцеві штаби мають об’єднати зусилля особливо у святкові дні.

  — Сьогодні лише п’ять областей заборонили полювання на своїх територіях. Всі інші чомусь чекають. Ми потім порівняємо, де у нас збільшилася кількість лісових пожеж і де у нас досі є полювання, — заявив він. — Маємо організувати оперативну роботу, щоб унеможливити збільшення кількості пожеж по країні у вихідні, святкові дні. В першу чергу — обмежити в’їзд до лісових масивів та можливість полювання. Відтак не виключено, що в період підвищення температури, який синоптики знову прогнозують в Україні після декількох днів дощів і похолодання, в’їзд у лісові масиви можуть перекрити шлагбаумами.

  Місцевій владі доручено посилити роботу з превентивних заходів. Найперше, має бути спільне патрулювання, організоване на рівні голів ОДА, з представників МВС, ДСНС, екологів, волонтерів. До слова, очільник міністерства регіонального розвитку запропонував також посилити адміністративну відповідальність за порушення правил пожежної безпеки для всіх власників сільськогосподарських угідь.

Джерело: mn.zt.ua

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework