Оригінальна фотозона та туристична ретроспектива «Житомир для мандрівників» до Дня Незалежності в Житомирі. ФОТО

  Прогулюючись Михайлівською у День Незалежності України, люди з цікавістю підходили до однієї з локацій — фотозони на історичну тематику, де актори облмуздрамтеатру ім. І.Кочерги представляли туристичну ретроспективу «Житомир для мандрівників».

  «Ліворуч мене ми бачимо локацію, де актори житомирського облмуздрамтеатру втілили образи Олександра Довженка, Олега Ольжича, Сергія Корльвова. Олександр Довженко — відомий кінорежисер, сценарист, письменник. Саме тут, у Житомирі, він зустрів своє перше кохання. Коли Олександр викладав у другому вищому жіночому училищі, яке знаходилося на місці теперішнього інституту медсестринства, то познайомився з Варварою Криловою, яка теж викладала у цьому навчальному закладі. Вони певний час жили у громадянському шлюбі, але так сталося, що їхні життєві шляхи все ж розминулися. До речі, і відомий філософ Микола Бердяєв тут, у Житомирі, знайшов своє кохання — Олену Семенову. У них народилася донечка Тетяна, яка, на жаль, померла ще маленькою. Їх шлюб розпався. 

  Повертаючись до нашої трійці (ред. Довженко, Корольов, Ольжич), згадаю ще одного із персонажів, образ якого сьогодні теж відтворив актор — Олега Ольжича. Він був засновником Українського Наукового Інституту при Гарвардському університеті (Америка). Ця людина ввела українську науку в цільовий простір. І в цьому його велика заслуга. Він — і поет, і український націоналіст, який був провідником ОУН, і засновник газети “Українське слово”. Це видання мало літературно-мистецький додаток «Літаври». Редагувала цей додаток подруга, однодумниця Олега Ольжича — Олена Теліга, (ред. відома українська поетеса, публіцистка, літературний критик, діячка ОУН). Олег Кандиба (ред. справжнє ім’я Олега Ольжича) був сином відомого поета Олександра Олеся, глибокого лірика.

  Бачимо ми у цій трійці і Сергія Павловича Корольова. Це відомий винахідник комічної техніки, український вчений у галузі ракетобудування та космонавтики, конструктор. Сергій Корольов — людина, яка все життя позиціонувала себе українцем. Він народився саме у Житомирі, його знають в усьому світі. Ми повинні цим пишатися!», — розповідає про деяких героїв туристичної ретроспективи «Житомир для мандрівників» краєзнавець Георгій Мокрицький.

fotozona 2

fotozona 2 fotozona 2 fotozona 2 fotozona 2 fotozona 2 fotozona 2 fotozona 2 fotozona 2 fotozona 2 fotozona 2 fotozona 2 fotozona 2 fotozona 2 fotozona 2

Катерина Дейнека

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework