На Житомирщині 9-класник врятував від утоплення 12-річного хлопчика

  1 вересня на урочистій лінійці в Мартинівській ЗОШ 1-3 ступенів Пулинського району Житомирської області рятувальники, козаки та торгівельна мережа «Фокстрот» нагородили 9-класника, який врятував від утоплення 12-річного хлопчика.

  Випадок стався 30 червня цього року. Юний герой Віктор Тимощук у той час відпочивав у козацькому таборі в м. Коростишів. Того дня вони пішли на екскурсію до місцевого каньйону. Там вже була компанія юнаків, які влаштували на березі ігри. Раптом один із них опинився у воді та почав тонути.

  Першою це побачила учениця 11-го класу Куницька Вікторія - тренер з самооборони в козацькому таборі. Вона негайно кинулася на порятунок. Та натомість опинилася у пастці потопаючого - він став чіплятися за дівчину як за рятувальне коло. Щоб самій не потонути, вона пірнула під воду і намагалася тримати його на плаву.

  Свідком небезпечної ситуації став 14-річний Віктор. Миттєво він стрибнув на допомогу у воду з 10-метрової висоти. Допливши до потопаючого, юнак спочатку витягнув за руку Вікторію. Далі навмисне ударив хлопця по потилиці, аби той втратив свідомість і не зміг завадити порятунку. Перевернув його на спину, охопив голову рукою та разом із дівчиною доправив потерпілого на берег.

  Дізнавшись про цей героїчний випадок, рятувальники спільно з торгівельною мережею «Фокстрот» вирішили обов’язково відзначити хлопця цінними подарунками. Тож у день знань на очах у всієї школи фахівці ДСНС вручили герою мобільний телефон та почесну грамоту за проявлену мужність і відвагу. А партнери рятувальників нагородили його цифровим фотоапаратом та портфелем із сувенірною продукцією.

  Крім того, кожен учень молодших класів отримав розклад занять, а навчальний заклад – набір дисків із пізнавально-навчальним мультсеріалом щодо безпечної поведінки «Фокс і Трот поспішають на допомогу».

  Також на святі знань Віктора офіційно посвятили у козаки та вручили шаблю. Тепер в козацькій родині героя зватимуть Топилихо.

У ДСНС України у Житомирській області

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework