Жителі Житомирщини гладшають

  Навряд чи це є ознакою покращення якості життя наших земляків.  Навпаки, у всьому цивілізованому світі зайва вага є першою ознакою незбалансованого та неякісного харчування.

  Отож якими б безпечними та досконалими не були європейські вимоги до якості харчів, чомусь чим більше ми до них наближаємося, тим гладкішими стаємо. 

  Людей з нормальною і надлишковою вагою в нашій області  приблизно однаково - по 41% від загальної кількості. Таким є висновок, який зробили фахівці обласного управління статистики за даними щорічного вибіркового опитування домогосподарств. Причому 15% опитаних страждають ожирінням, а 1% має крайню її форму. Понижена маса тіла спостерігається у 2% дорослого населення області. До речі, якщо взяти до уваги середньоукраїнський  показник зайвої ваги, то  він нижчий, ніж на Житомирщині (39,2%), отож гладких людей у нас більше.

  Слід сказати, що відносно минулого року дещо зменшився відсоток населення з пониженою та нормальною масою тіла, натомість людей з надлишковою вагою та ожирінням стало більше. 
Хоча заняття фізкультурою та спортом вважається одним з ефективних методів профілактики зайвої ваги, серед респондентів Житомирщини старше 18 років роблять гімнастику або відвідують спортивні заклади не менше одного разу на тиждень лише кожний п'ятий чоловік та кожна шоста жінка.


Тетяна Духновська, Житомирщина

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework