Осницький кар'єр на Житомирщині. ФОТОРЕПОРТАЖ

  Працює цей кам'яний кар'єр в селі Осники Черняхівського району, яке належить до Високівської ОТГ. На ньому видобувають якісний лабрадорит. Це підприємство, без сумніву, можна назвати бюджетоутворюючим, як і два сільгосппідприємства, каменепереробний завод, що працюють на території громади.

  «Припускаю, що пласт тут може йти і до 100 метрів, і більше. У нас йде перший-другий горизонт. Якщо брати по каменю, то це десь 6 метрів. Працюємо ми вахтовим методом. У сумі налічується близько 30 працівників. У нас є в Україні лише два кар’єри, де не зроблено жодного вибуху. Це дуже суттєво, адже основні кар’єри розпочинали працювати на початку 90-х років минулого століття і всі їх підірвали. На обох кар’єрах, які спонсорують наші інвестори, немає жодного вибуху.

кар'єр

  Ми постійно допомагаємо Високівській ОТГ з ремонтом місцевих доріг. Допомагаємо своїм транспортом, технікою, чистимо дороги взимку, бо часто їх сильно замітає. Намагаємось допомагати громаді усім, чим можемо і жодного разу не відмовили. Також сприяємо фінансово у проведенні свят, різних заходів. Зокрема, купуємо подарунки. Хоча я сам не з цієї громади, але мені приємно працювати задля її розвитку. Я із селища міського типу Нова Борова (Хорошівський район, Житомирська область). Воно є центром Новоборівської селищної територіальної громади», — розповідає Іван Дударенко, начальник кар’єру. 

кар'єр

кар'єр

кар'єр

кар'єр

кар'єр

кар'єр

кар'єр

кар'єр

кар'єр

кар'єр

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework