×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Микола Череднік: Детектор брехні – механізм проти корупції!

  Поліграф, який часто називають детектором брехні, - досить поширений у світі механізм для контролю за працівниками та зменшення корупції. Корупційні ризики існують не лише в органах влади, а й в бізнесі. Для великих компаній та корпорацій давно стали нормою перевірки працівників на поліграфі. Таким чином власники та акціонери компаній контролюють своїх працівників і слідкують, щоб вони не використовували своє становище для власного збагачення або роботи на конкурентів.

  Поліграф використовують для перевірок у більше ніж 70 країнах світу, серед яких: Канада, США, Мексика, Ізраїль, Японія, Південна Корея, Польща, Чехія, Словаччина, Туреччина та інші. В Україні також досить активно використовують поліграф, для перевірки та контролю за працівниками.

  Якщо перевірки такі ефективні та користуються популярністю в бізнес середовищі, варто запровадити такі їх і для чиновників міської ради.

  Підприємці, які запровадили поліграфи, робили це для того, щоб працівники не обманювали їх. Саме цього не вистачає для міської ради: чесності перед громадою міста та добросовісної роботи.

  Працівники міської ради утримуються за гроші житомирян та розпоряджаються бюджетом усього міста, тому пересічні мешканці мають право знати, якими мотивами у своїй роботі керуються чиновники.

  Саме тому зареєстрував відповідну петицію.

  Пропоную запровадити перевірки на поліграфі для: міського голови, заступників міського голови, радника міського голови, який отримує заробітну плату, секретаря міської ради, керуючого справами міської ради, керівників та заступників управлінь і департаментів, керівників та заступників комунальних установ і підприємств міської ради.

  Перевірки мають здійснюватися для визначення корупційних ризиків, лобіювання приватних інтересів та використання службового становища у власних інтересах. А також у інших важливих питаннях місцевого самоврядування.

  Подібна практика дозволить економити кошти громади міста, а також спростить роботу для правоохоронних органів по виявленню корупціонерів у міській раді.

  Якщо підтримуєте ідею – підпишіть петицію.

Микола Череднік

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework