×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Мешканці на вулиці Хлібній у Житомирі проти МАФу, але погоджуються на зрізування дерев. ФОТО

  7 вересня у Житомирі відбулася виїзна робоча група щодо можливого будівництва МАФу за адресою вулиця Хлібна, 23. Звісно ж, і мешканці багатоповерхівки не залишилися осторонь: спостерігали з усім та спілкувалися з експертами, з членами робочої групи.

  Мешканці, котрі там проживають, хвилюються через те, що один із депутатів Житомирської міської ради може використати цю земельну ділянку під забудову чергового МАФу, яких вже й так останнім часом багато розвелося у нашому місті. До того ж, людей стурбувала пропозиція директора Житнього ринку Василя Третяка, з якою він з’явився до Житомирської міської ради — вирубати аварійні дерева саме біля цієї багатоповерхівки. Тоді мешканці запідозрили, що це неспроста —територію просто хочуть очистити під забудову МАФу.

  За словами мешканця багатоповерхівки на Хлібній, 23 Олексія Бондарчука, депутат Боровський місяць тому запропонував людям встановити огорожу та заасфальтувати прибудинкову територію. Мешканці, у свою чергу, повинні були дати згоду, аби він побудував там свій МАФ. Люди, які проживають у цій багатоповерхівці, ніяк не могли дійти згоди, бо коли підписали «за» чи «проти» вони того, що забудова з’явиться, то виявилося, що  в першому під’їзді підписали більшість «за», а в другому — проти.

  Та й з приводу зрізання дерев були свої нюанси. Спершу Василь Третяк запропонував зрізати одне аварійне дерево, але, оглянувши місце, комісія сказала, що потрібно зрізати 9 дерев. Тоді як в комісії з МАФів говорили, що необхідно зрізати 6 дерев.

  Але сьогодні на цю справу нарешті пролили світло. «Комісія розібралася з тим, що на цій території заборонено встановлення будь-якого МАФу. Це і протипожежна безпека, і комунікації, які варто брати до уваги.  Мешканці будинку з 22 квартир зібрали підписи, що проти забудови. Та й комісія сьогодні визначила, що жодного МАФу тут і бути не може, адже це порушення усіх умов. Сьогодні екологічна інспекція підтвердила, що є небезпека падіння дерев, адже вони мають нахил 30 см на проїжджу частину вулиці та тротуар. Це несе загрозу здоров’ю та життю людей, адже у разі негоди, ці дерева можуть стати причиною нещасного випадку. Тому вирішили прокронувати і зберегти два дерева, а три дерева будуть зрізані, оскільки вони є аварійними. Мешканців це влаштовує. Є така маленька перемога. Дякую робочій групі, голові робочої групи — Руслану Годованому за те, що організував, скооперував усіх. І, звісно ж, дякую мешканцям за їх активність за те, що відстоюють свої права, борються за територію. Зазначу, що у цю робочу групу увійшли близько 19 людей», — розповів Євгеній Демчик, член робочої групи з МАФів.

  «На цей момент ми задоволені таким рішенням. Будемо й надалі контролювати це питання», — переконує Олексій Бондарчук.

МАФ

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework