Під час громадської Акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» рятувальники навчали підростаюче покоління правилам безпеки

  Щоб навчити підростаюче покоління основам пожежної безпеки, роз’яснити питання безпеки життєдіяльності та ознайомити з професією рятувальника на Житомирщині постійно проводяться громадські Акції.

  8 вересня на території Головинської гімназії Черняхівського району Житомирської області співробітники ДСНС провели для її вихованців громадську Акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

  Насамперед, під час лекції в актовій залі рятувальники розповіли дітям правила поведінки під час різного роду надзвичайних ситуацій, а для закріплення вручили тематичні листівки та пам’ятки з правилами безпеки життєдіяльності. Далі за сигналом про евакуацію всі учні швидко залишили приміщення і вийшли на вулицю, де на них чекав справжній сюрприз.

  На майданчику біля навчального закладу рятувальники розгорнули спецтехніку та аварійно-рятувальне обладнання. Черняхівські вогнеборці на практиці показали дітям процес ліквідації пожежі. Хлопці та дівчата з захопленням спостерігали, як рятувальники прокладають рукавну лінію та гасять умовне загоряння.

  Всі бажаючі змогли відчути себе у ролі справжніх рятувальників, примірявши захисні костюми, бойовий одяг та, ліквідувавши умовну пожежу.

  Подібні заходи у навчально-виховних закладах області відбуваються постійно, адже саме так діти найкраще сприймають і запам’ятовують корисну інформацію, а потім навіть навчають батьків.

У ДСНС України у Житомирській області

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework