Чи справді у Новоград-Волинському міськвиконкомі не знали про іногороднє сміття на полігоні?

  У той час, коли Новоград-Волинська влада на своїх офіційних інформаційних ресурсах систематично звітує про хід будівництва нових потужностей полігону для твердих побутових відходів, старі ємкості сміттєзвалища (вже заповнені «по вінця») продовжують приймати ще й привозне сміття.

  Перші факти завезення на новоградський полігон ТПВ іногороднього (за вагомими підозрами — львівського) сміття були зафіксовані ще у березні. Про це розповіли небайдужі місцеві жителі. Реагуючи на звернення, ми побували на полігоні ТПВ, що в урочищі Ржатківка, де працівник об’єкту, доки не впізнав у нас журналістів, жваво розповідав, що іногородні сміттєвози (величезні, як залізничні вагони) розвантажуються ледве не щоночі, пише «Звягель».

  «Буває, що й по чотири машини привозять. Завжди — вночі», — зауважив чоловік. Проте, коли побачив фотоапарат, то швиденько відійшов на безпечну відстань углиб полігону, аби не потрапити у кадр та, як наслідок, не отримати «на горіхи» від керівництва за «злив» інформації.

  Тоді міська влада висловила щире здивування появі львівського сміття у Новограді. «Офіційно до нас ніхто не звертався. Дозволу ми не давали», — відповів на наше запитання заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Віктор Шалухін.

  Вочевидь, цим питанням ніхто так всерйоз і не зайнявся (або з тих чи інших причин не захотіли зайнятися), бо факти звозу до Новограда побутових відходів із іншого регіону продовжилися.
«5 вересня, комісією у складі депутатів Новоград-Волинської міської ради Ігоря Юшманова, Олександра Палецького і Сергія Хапчука, а також представників УЖКГ, включаючи директора КП «Шляхрембуд» Юрія Юсипця, було зафіксоване скидання декількох десятків тонн сміття вантажним автомобілем (далі вказано номерні знаки авто, прізвища водія та підприємця, якому транспорт належить, — прим. ред.). Даний факт зафіксовано та задокументовано належним чином», — про це повідомив у соцмережі «Фейсбук» депутат міської ради Сергій Хапчук, проілюструвавши свою інформацію фотодоказами.

  «Факти підтвердили підозри, що на Новоград-Волинський полігон твердих побутових відходів надходить сміття з інших регіонів. При цьому Новоград-Волинська міська рада ніяких договорів на прийом сміття не укладала», — зауважив у повідомленні Сергій Хапчук. У коментарі «Звягелю» він додатково розповів, що про даний факт буде повідомлено прокуратуру.

  Тим часом у Новоград-Волинському міському відділі поліції зранку 7 вересня відповіли, що серед зареєстрованих звернень за 5 і 6 вересня не надходило заяв про несанкціоновані скиди сміття на міському полігоні ТПВ.

Львське сміття

  Через дві доби з’явилася і публічна реакція міського голови. У своєму щоденному зверненні до городян через соцмережі Віктор Весельський написав наступне: «Вчора у вечірніх новинах по «Інтеру» був репортаж про «львівське сміття», виявлене депутатами нашої міської ради на полігоні ТПВ. Сподіваюся, на цей раз поліція і прокуратура відреагують!!! Бо це все — без офіційного погодження, і мають бути покарані винні!!!».

  Отже, складається дивна ситуація: міський голова, нібито, не знав і наполягає на покаранні винних; депутати стверджують, що жодними договорами скидання іногороднього сміття в Новограді не передбачено… Таке враження, що хтось вважає громаду міста за дурнів, адже багатотонні вантажівки — це не бабця з возиком, якої дійсно можуть і не помітити. Важко повірити, що вся вертикаль влади по лінії житлово-комунального господарства — починаючи від міського голови (який, відповідно до посадових обов’язків, має відповідати за всі міські галузі і вирішення всіх проблем життєзабезпечення), профільного заступника, начальника управління — до керівництва комунального підприємства, яке утримує й обслуговує полігон — нічого не знала про вивантаження в Новограді десятків тонн привозного сміття.

  З огляду на це цікаво, як розберуться в ситуації контролюючі органи, кого визнають (і чи визнають узагалі) винним і чи будуть відповідні кадрові рішення від очільника міста.

Олег Брюханов
Фото з соцмережі «Фейсбук»
Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework