За порятунок життя водієві відзначено двох громадян Юрія Трофімчука та Олександра Можеляна

  Окрім професійних рятувальників на території нашої області живуть і справжні народні герої. Напередодні Дня рятівника в Коростенському районі вшанували одразу двох земляків, які 2 вересня долею випадку опинилися на місці дорожньо-транспортної пригоди та врятували життя водієві.

  Того дня о 20:55 на пункт зв’язку 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини в м. Коростень від водіїв, які рухалися в напрямку міста, надійшло повідомлення про те, що поблизу с. Поліське сталося ДТП – мікроавтобус перекинувся і впав у річку.

  До приїзду медиків та рятувальників небайдужі громадяни Юрій Трофімчук та Олександр Можелян, на очах у яких сталася пригода, миттєво зорієнтувалися та вирушили пішки по воді до автівки. Русло не глибоке, сягало пояса. Однак кабіна перевернутого на дах мікроавтобусу швидко заповнювалася водою, а водій вже був непритомним. Вони самотужки відкрили понівечені дверцята, дістали потерпілого і обережно тримаючи на руках донесли його по воді на берег та згодом передали медикам.

  Тож рятувальники високо оцінили особисту мужність і вмілі дії земляків під час надання першої долікарської допомоги, що врятувало життя людині, та ініціювали питання перед місцевими органами влади щодо відзначення їх подвигу.

  15 вересня на урочистостях до Дня рятівника Юрій та Олександр отримали за свій вчинок грамоти від керівництва Коростенської районної ради та адміністрації, а також грошову винагороду. Бурхливими оплесками їх зустрічали і рятувальники, і громадськість, і численні рідні та земляки, які завітали на свято до міського палацу культури.

  Мужності, доброзичливості та прагнення допомогти ближньому українцям не позичати. Це свідчить і щоденна ризикована праця рятувальників. Тож і вдячність від населення кожен з них цього дня відчув по особливому. Ще 16 кращі з кращих бійців ДСНС Коростенщини отримали з нагоди свята відзнаки і допомогу від місцевих органів влади, народного депутата України Володимира Арешонкова, а від одного із місцевих підприємств – 25 комплектів форменого одягу.

У ДСНС України у Житомирській області

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework