KatyaChilly в Житомирі: Над нашою державою кружляє дуже багато “шулік”, які хочуть розірвати нашу країну, обікрасти її землі

  28 вересня в приміщенні Житомирської міської ради відбувся полілог з KatyaChilly, відомою українською співачкою, етнографом, антропологом, котра нещодавно стала Послом доброї волі Програми розвитку ООН в Україні. Організатором заходу виступив «Міжнародний центр перспективних досліджень»за підтримки Програми розвитку ООН в Україні.

 

   «Як сказав Святослав Вакарчук: “Ми не отримали землю у спадок від наших предків. Ми позичили її у наших дітей”. А сьогоднішню зустріч ми проведемо саме в контексті “Мир — у спадок”. Ми поспілкуємося про те, як бачить KatyaChilly наше майбутнє. Я думаю, що кожен із вас, присутніх, теж вже має певні міркування з цього приводу і поділиться з нами своїми думками. А я візьму на себе роль модератора», — зазначив на початку зустрічі Сергій Твардовський.

  «За підтримки Програми розвитку ООН в Україні ми маємо честь працювати над комунікаційною кампанією з підтримки ідей толерантності та взаєморозуміння.У межах цієї комунікаційної кампанії ми відібрали понад десять посланців доброї волі. Метою цих посланців є просувати ідеї толерантності, миру, взаєморозуміння, взаємоповаги, солідарності, різноманіття всього українського суспільства. У процесі відбору посланців ми керувалися низкою критеріїв: політична неупередженість, незаангажованість, активна громадянська позиція і здатність робити щось на користь усього українського суспільства, впізнаваність та популярність. У межах цієї кампанії ми проводимо лекції в усіх великих містах України. Цього разу маємо честь представити у Житомирі одного з Послів доброї волі ООН, яку ви дуже добре знаєте — KatyaChilly», — розповів Євгеній Ярошенко, старший аналітик з питань зовнішньої політики «Міжнародного центру перспективних досліджень», представник Програми розвитку ООН в Україні.

  «Три з половиною роки тому народився мій син, Свєтозар. І три з половиною роки тому у нашій країні розпочалися події, які нас, без сумніву, вразили. Тоді багато хто з нас відчув себе безпорадним, невпливовим.Чесно кажучи, я й сама себе так відчула.І, закриваючи очі, я задаю собі питання: як захистити дітей? Але, закриваючи очі, я бачу не лише ту війну, яка відбувається на Сході України, а й іншу війну. Закриваючи очі, я знаходила вирішення цієї війни, і одразу ж починала бачити ще одну війну. І розуміла, що навіть на формальному рівні над нашою державою кружляє дуже багато “шулік”, які хочуть розірвати нашу країну, обікрасти її землі. Але, дивлячись глибше на це питання, я розуміла, що мова йде не про державу, а мова йде про сили.Є сили. І вирішити питання на тому рівні, на якому воно виникло, не можливо.Вирішення проблеми завжди знаходиться на рівень вище. Те, на що я дивилася і що побачила — конфлікт кохання і сили. Є багато досліджень з приводу того, що, даючи здачу, ти уподібнюєшся тій же самій силі. Але, разом з тим, можна протистояти тій силі, не відповідати злом на зло. Це зробить нас сильнішими, це зробить нас справжньою особистістю.

  Якщо дивитися у простір війни, яка нині триває на території нашої держави, і на тих“шулік”, що кружляють над Україною, то потрібно розуміти, що кількість гравців, причетних до цієї війни, значно більша, аніж та, яку ми здатні побачити. І масштаби цієї гри дуже великі, просто глобальні. Це легко прослідкувати на прикладі нашої країни. Її можна порівняти із шаховою дошкою, на якій просто ведеться своя гра», — акцентувала KatyaChilly на початку заходу.

Катя Чиллі у Житомирі
  Під час полілогу порушувалися дуже складні, філософські та серйозні питання, зокрема:«Людина, система і енергодостатність»;«Де і ким твориться вибір?»; «Як вийти зі стану війни як якості життя, зі стану наслідку в стан причини та де взяти на це ресурс?»;«Як можуть допомогти давні принципи життя та системи координат?»;«Як вийти зі стану свідомості“маленька людина” і усвідомити себе частиною єдиної екосистеми, де у різниці, — джерело знання та великий ресурс любові та взаємотурботи»;«Чому можна повчитися у природи?».Над цими і багатьма іншими питаннями розмірковували учасники заходу.

  Після закінчення полілогу присутні поділилися своїми враженнями.

  «Зустріч із Катею Чилі можна назвати “понад хмарами”.Це було ось космічне, щось неземне, духовне і філософське. Атмосфера на заході була просто неймовірною!», — говорить Сергій.

  «Це було дуже сильно! Я почерпнула для себе багато нової і корисної інформації, а Катя Чилі - дуже світла та хороша людина. Слухати лекцію від неї, а потім ще й мати можливість висловити свою думку, поставити питання — для мене це було дуже важливо. Я ще й досі залишаюся під враженням!», - зазначила Валентина.

Катерина Дейнека

Новини Житомира

Последнее изменение Воскресенье, 01/10/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework