Житлові будинки Житомира на 100% готові до опалювального сезону

  Щодо лікувальних закладів міста, то вони також повністю готові приймати тепло, звітували під час засідання міського штабу з підготовки до опалювального сезону очільники управління охорони здоров'я обласного центру. Щодо освітянської галузі, то до подачі їм тепла готові майже всі школи та дитячі садки.

  Окрім п’яти дитсадків: Дитячо-навчальні заклади № 44, 46, 52, 56 та 73. Вони потрапили до міжнародного проекту з утеплення приміщень і сьогодні в цих закладах ще продовжуються роботи, пояснила заступник начальника міського управління освіти Світлана Ковтуненко:

  "По міжнародному проекту це швейцарські кошти. Київська компаніяч забезпечує утеплення, системи опалення, дахи і таке інше. Тобто це комплексне утеплення. Приступили вони до роботи в серпні місяці, зрозуміло, що для них було мало часу для того, щоб своєчасно це все змонтувати. Сьогодні ми обїхали, побачили, що практично роботи виконані по чотирьом закладам. Буде випробування у середу-четвер, і я думаю, що в п’ятницю ми будемо чітко все розуміти". "З п’яти дитячих садочків 73-й трошки відстає, всі інші, я сподіваюсь, що на цьому тижні ми проблему закриємо", – додав заступник міського голови Житомира Олександр Фещенко.

  Житомир вже має ліміти на газ і сьогодні місто готове централізовано подавати опалення. А щоб тепло надійшло до шкіл, дитячих садочків та медичних установ потрібна лише відповідна заявка від цих споживачів, каже начальник КП "Житомиртеплокомуненерго" Дмитро Рогожин:

  "Стосовно заявки від лікарні, школи чи дитячого садочка, ми готові розпочати опалювальний сезон. Але звісно бажано розпочинати це одночасно з будинками. Адже система така масивна і велика, що просто увімкнути один якийсь маленький садочок, особливо в таких котельнях як вулиця Жуйка, наприклад, то це фізично неможливо. Тому, я думаю, що всі дружно почнемо десь днів через 10".

  Сьогодні в Житомирі централізовано опалюються 947 житлових будинків. Але для того, щоб тепло з'явилося в житлових будинках, потрібно, щоб середньодобова температура повітря на вулиці впродовж трьох діб була менше восьми градусів тепла. Технічні роботи фактично завершені, констатував начальник управління житлового господарства міста Андрій Оніщенко:

  "Залишається у нас фінішна пряма – це, в першу чергу, завершити заповнення внутрішньо будинкових систем. І найголовніше, всім нашим балансоутримувачам, кожному голові ОСББ, кожному керівнику ЖЕКа потрібно направити відповідні листи на "Житомиртеплокомуненерго" і ще раз підтвердити про технічну готовність внутрішньо будинкових інженерних систем опалення і готовність на прийняття теплоносія. Тому що "Житомиртеплокомуненерго", не маючи письмового підтвердження про те, що будинок готовий прийняти теплоносій, то просто в будинок не подається тиск і опалення, відповідно, не відбувається".

  Нагадаємо, торік опалювальний сезон в Житомирі стартував 12 жовтня, коли опалення дадуть в цьому році – точних прогнозів в міській раді сьогодні не дають.

Джерело: 103fm.com.ua

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework