Житомир: один день в гостях у рятувальників провели учні загальноосвітньої школи №27. ФОТО

  12 жовтня учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 27 на день залишили свої шкільні парти та отримали можливість провести день в гостях у рятувальників.

  Своє знайомство з професією дітвора розпочала з перегляду відеофільму про те, як оперативно-рятувальні підрозділи реагують на сигнал тривоги і як від їх швидкості і злагоджених дій залежить життя людей. Ще більше захоплення викликав практичний показ дій рятувальників. Працівники ДСНС утворили для школярів дві локації: пожежну та рятувальну.

  На першій дітвора дізналася про особливості різних видів пожежно-рятувальної техніки, що використовується для порятунку людей з висотних будівель, вивозить велику кількість піноутворювача та порошку на гасіння пожеж різної складності, зокрема, і на нафтобазах, газо- та енергетичних підприємствах.

рятувальники

  В рамках рятувальної локації з перших хвилин школярі юрбою оточили бійців Служби порятунку, адже усім було надзвичайно цікаво подивитися на бойове спорядження та спецтехніку. Найбільше всіх присутніх вразив бензоріз, за допомогою якого рятувальники ліквідовують наслідки ДТП, а також гідравлічні ножиці, котрими швидко розрізають металеві конструкції. Дітям розповіли, що вони застосовуються для того, щоб у випадку біди дістатися до зачиненої квартири крізь металеві двері та віконні решітки.

  Cпеціалісти-піротехніки cпільно із малечею вивчали які є види боєприпасів та запам’ятовували, що потрібно робити при їх знаходженні.

  Наприкінці екскурсії рятувальники відповідали на питання школярів та закликали  їх завжди дотримуватися правил безпеки, щоб не трапилось біди. Однак найбільше дітей цікавило, де ж навчають такій мужній професії? Можливо, у результаті цієї зустрічі в когось із присутніх з’явилася мрія – пов’язати своє життя з пожежно-рятувальною справою.

рятувальники

У ДСНС України у Житомирській області

Новини Житомира

 

 

 

Последнее изменение Четверг, 12/10/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework