Акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» дала старт триденному широкомасштабному комплексному пожежно-профілактичному відпрацюванню обласного центру

  19 жовтня в Житомирі розпочалося триденне комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання на предмет знань населенням правил безпечної поведінки під час перебування в побуті та на вулиці. Проведення заходу обумовлено, перш за все, зростанням на території регіону кількості загиблих на пожежах. Лише в обласному центрі упродовж минулого тижня сталось три трагічних випадки загибелі людей під час загорянь.

  Згідно плану проведення відпрацювання перший етап заходу організатори присвятили підняттю рівня знань у дітей. Тому було прийнято рішення провести в ЗОШ №5  громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

  Упродовж двох годин рятувальники, фахівці газової служби та представники міської організації Червоного хреста України в ігровій формі навчали школярів як себе треба поводити під час перебуванні в побуті, на вулиці, при виявленні вибухонебезпечних предметів та як правильно надавати першу долікарську допомогу.   

  Проте по закінченню учням не довелось і на пару хвилини присісти за парти. Сигнал «Увага всім!» змусив педагогічний колектив із міркувань безпеки дітей негайно евакуювати зі школи та від теорії перейти до практики.

  Фахівці ПАТ «Житомиргаз» продемонстрували дітям свій технічний арсенал: високочутливі сучасні прилади діагностики, а саме газошукачі та течешукачі. До того ж школярі одягали каски та отримавши газошукачі, імітували пошук витоків природного газу. Одночасно учні приміряли і  бойове спорядження вогнеборців, ознайомлювалися з пожежно-рятувальним обладнанням, самотужки змогли потримати в руках предмети, за допомогою яких надзвичайники рятують життя. Окрім демонстрації можливостей техніки та обладнання рятувальники на практиці показали школярам гасіння умовної пожежі.

  Вже завтра – 20 жовтня, відбудеться другий етап відпрацювання, під час якого проводитиметься майстер-клас щодо алгоритму дій громадян під час виникнення пожежі в оселі. Крім того, шляхом подворового та поквартирного обходу, організатори  навчатимуть населення правилам безпеки у побуті й на вулиці.

om 19101711 2

om 19101711 2 om 19101711 2 om 19101711 2 om 19101711 2 om 19101711 2

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework