Павло Дзюблик: комісія з питань екології «завалила» створення орнітологічного заказника на Житомирщині

  Про це народний депутат України Павло Дзюблик написав на своїй сторінці й Фейсбук.

  «Сьогодні я хочу розповісти Вам, як наприкінці минулого тижня у прес-центрі Житомирської обласної ради комісія з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів "завалила" питання створення орнітологічного заказника місцевого значення «Кримоцькі стави» в адміністративних межах Кримоцької сільської ради та Білокриницької селищної ради Радомишльського району Житомирської області (за межами населених пунктів) площею 574 га.

  Ініціатива створення заказника належить ГО "Екологічна варта Житомирщини" та підтримана мною, як свідомим громадянином, жителем Житомирщини та народним депутатом України, членом профільного Комітету.

  Нами було прийняте рішення створити заказник не просто так, його мета - охорона та збереження популяції рідкісних видів птахів, занесених до Червоної книги України, – лелеки чорного, журавля сірого, орлана білохвостого, скопи, підорлика малого та інших.

  Проте, на превеликий жаль, депутати комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів, а також деякі представники комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села проголосували проти створення орнітологічного заказника «Кримоцькі стави». Їхні побоювання, звичайно, передбачувані, адже після створення орнітологічного заказника на водно-болотних угіддях площею 574 га буде обмежене полювання.

  Цікавим моментом є те, що на тій же комісії, ті ж самі депутати активно проголосували за створення нових мисливських господарств, без будь-яких зауважень.

  Для довідки: протягом останніх семи років на території Житомирської області не створено жодного об’єкта природно-заповідного фонду.

  Можливо, депутатам обласної ради слід ставити в пріоритет збереження довкілля, а не лобіювання створення нових мисливських угідь на території яких люди з низьким рівнем мисливської культури будуть знищувати все живе, в тому числі Червонокнижні види птахів?

  На фото майбутній орнітологічний заказник місцевого значення «Кримоцькі стави» та знищенні мисливцями птахи занесені до Червоної книги України», - написав нардеп.

Новини Житомира


Последнее изменение Понедельник, 30/10/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework