На Житомирщині за втручання прокуратури скасовано право власності на ділянку землі, що знаходиться у прибережній захисній смузі

  Позицію прокуратури Житомирської області щодо незаконності розпорядження Житомирської райдержадміністрації, на підставі якого передано у власність земельну ділянку на території Глибочицької сільської ради, що знаходиться у прибережній захисній смузі ставу загальнодержавного значення, підтримав апеляційний суд Житомирської області.

  Відтак, залишено у силі рішення Житомирського районного суду, яким задоволено позов місцевої прокуратури та визнано недійсним розпорядження  райдержадміністрації щодо передачі у власність фізичній особі земельної ділянки площею 0,12 га на території Глибочицької сільської ради. Також визнано недійсним державний акт на право власності на цю земельну ділянку та зобов’язано повернути її до земель запасу сільської ради.

  Йдеться про те, що у березні 2011 року Житомирською райдержадміністрацією видано розпорядження про затвердження проекту землеустрою та передано у власність громадянам, у тому числі і відповідачеві, земельні ділянки загальною площею 19,3 га для ведення садівництва у межах обслуговуючого кооперативу «Садово-городнього товариства «Сокіл ДСК» на території Глибочицької сільської ради. На підставі даного розпорядження відповідачем у справі отримано державний акт на право власності на земельну ділянку площею 0, 12 га.

  Під час розгляду позову судами обґрунтовано встановлено, що земельна ділянка відповідача знаходиться у прибережній захисній смузі ставу загальнодержавного значення, оскільки розташована на відстані 30 метрів від урізу води, а отже, виділена у власність з порушенням вимог земельного та водного законодавства.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework