Для своєї тітки із Москви Женя – "каратєль"

  Моя розповідь про українського військового родом із Чернігова, бійця 30-ї бригади, що дислокується в Новограді-Волинському. 

   Український військовий родом із Чернігова, де більшість жителів розмовляє російською. Втім, ось уже майже рік він на передовій, і весь цей час принципово спілкується виключно українською.

  Для своєї тітки із Москви Женя – "каратєль". І вона його, в прямому сенсі слова, боїться. Коли вперше побачила племінника в українській формі, то навіть мову відняло. І ще кілька годин не заходила до хати через панічний страх, навіяний російськими ЗМІ.

  До своєї мами, бабусі українського бійця, вона приїжджає раз на рік. Та довго в гостях не затримується, адже тут війна і тут ненавидять росіян.

  "Вони там дійсно бояться Яроша і хлопців з "Правого сектору", – сміється хлопчина. – Коли тітка вперше приїхала до Києва, то навіть намагалася українською розмовляти, адже твердо вірила в те, що російськомовних в Україні ледь не лінчують."

  Про російську пропаганду українській боєць знає не з чуток, адже тривалий час до війни він жив у Росії, там планував будувати кар'єру танцюриста. Майже рік він тренувався та танцював у парі з відомою танцівницею Волочковою. Втім, коли Росія розпочала збройне вторгнення до Криму, Женя твердо вирішив, що в країні агресора йому нічого робити.

   Там, де зараз Женя виконує свій танець зі зброєю, інформаційний простір на 95 % зайнятий каналами "Росія 24", "Оплот", "Новості рєспубліки" та їм подібними. Його постійно хвилює думка про цивільних, які щодня "вживають" продукт російської пропаганди і про те, які наслідки це може, зрештою, спричинити.

  "В першу чергу ми, як нація, повинні боротися за своїх людей, від яких залежить левова частка нашої перемоги. Як ми боремося за свою землю, так і українська держава повинна боротися за серця та розум українців, які тут живуть! Втім, цієї боротьби, нажаль, немає" – підсумував боєць.

n 0511175

Іван Бурдюг,  прес-офіцер 30 ОМБр

 

Последнее изменение Вторник, 05/12/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework