Свєтозара Батенькова: «Під час четвертих пологів був момент, коли, здається, не стримаєшся і зателефонуєш до лікаря, а потім відпускає і стає легше»

  Зовсім нещодавно на сторінках нашого сайту ми розповідали про перипетії в родині Батенькових-Шевелюків, які відстоювали своє право на батьківство і намагалися якомога швидше повернути з притулку своїх трьох дітей — Ангеліну, Лева та Богдану.

   І, до речі, в цій історії поки немає логічного завершення, бо судове засідання призначили на початок січня 2018 року. Але нині ми хочемо повідомити про радісну подію — Свєтозара Батенькова вчетверте стала мамою, народивши декілька тижнів тому сина Богуслава.

  В інтервю нашим колегам із газети «Субота» молода мама розповіла про пологи вдома, про те, як троє старшеньких дітлахів сприйняли появу найменшого братика, а також про те, які проблеми виникли в родини в юридичному аспекті через те, що жінка народжувала у власній оселі.

  Як розповідає Свєтозара, домашні пологи — це був усвідомлений вибір, оскільки поради сучасних лікарів і їхня манера нав'язування аж ніяк не імпонували, навпаки — відволікали і збивали майбутніх батьків з пантелику. «До того, як зважитися на те, щоб народжувати вдома, я лише чула зі слів інших та дізнавалася інформацію з різних джерел про такі пологи. Звісно ж, збоку воно видніше і не так страшно, але пологи Богуслава довели мені і чоловіку нашу готовність як батьків», — говорить Свєтозара. 

  Жінка зазначає, що тренували перейми за декілька тижнів до народження сина, бо її чоловік про роль акушера тільки чув, а тут йому довелося самому спробувати себе в ній. Також подружжя активно зайнялося медитацією, що корисно вплинуло на духовне здоров'я і віру в себе.

Svyetozara Batenkova chetverti pology 2

  «Під час пологів був момент, коли, здається, не стримаєшся і зателефонуєш до лікаря, а потім відпускає і стає легше», — додає Свєтозара. У цю критичну хвилину породілля зателефонувала до своєї знайомої, а та порадила повірити у власні сили, отримати енергію від чоловіка і віднайти її у собі. На диво, жінці все вдалося, і без значних ускладнень та проблем зі здоров'ям Свєтозара народила здорового хлопчика. 

  «Мої діти якось дуже легко сприйняли нове життя. Вони одразу почали з ним гратися, пригорати», — з посміжкою на устах каже молода мама. 

  Та світлу, радісну подію — появу на світ нової маленької людини — затьмарили проблеми, що виникли у жінки та її чоловіка Дмитра в юридичному контексті, бо ж матір вже чотирьох дітей не ставала на облік, коли була вагітна Богуславом, а відтак, зареєструвати сина у РАЦСі стало проблемою. «Але які б проблеми не виникали, справжні батьки обовʼязково знайдуть вихід. Нині ця процедура (ред. реєстрація новонародженої дитини) набагато легша, бо згідно нещодавньої поправки у статті про вагітність "домашні" пологи тепер не караються законом, — зауважує Свєтозара. Хоча, певна річ, лікарі обласної лікарні були здивовані через таке тривале переховування вагітного стану жінки, однак супротив не чинили.

  На запитання, чи може зараз сучасна мама без підготовки, а просто через власну примху стати породіллею домашнього амфітеатру, жінка відповідає однозначно — ні. Цього тривалий час не можуть навіть ті, хто постійно медитує чи читає тематичну літературу, а для непідготовлених мам це дорівнює летальному випадку. 

  Нині Свєтозара доглядає за усіма дітьми, бо не поділяє думки, що приділяти увагу треба тільки новонародженим або найменшим. У родині Батенькових-Шевелюків усі рівні. Питання наступної дитини поки не обговорюється, хоча сама жінка цього не виключає, говорячи просто: «Все може бути, якщо будуть знаки — народжу».

Svyetozara Batenkova chetverti pology 3

Джерело: народний тижневик «Субота»

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework