Вперше за всю історію Житомира була розроблена окрема програма щодо безпритульних тварин

  Питання жорстокого поводження людей з тваринами, захист безпритульних тварин, братів наших менших, завжди є актуальним, адже, на превеликий жаль, тварин-безхатьків на вулицях не меншає, а в ЗМІ та соціальних мережах часто повідомляють про знущання над тваринами та й взагалі інформацію, що стосується тварин, котрі мешкають на вулиці.

  У нашому ж матеріалі ми хочемо розповісти про черговий випадок, коли дії людини, направлені на тварину, викликають різні точки зору у громадськості, а також про нову програму захисту тварин, яку розробило КП «Центр захисту тварин» Житомирської міської ради. Про все це в кількох публікаціях на своїй сторінці у Facebook повідомила Олександра Мельник, директор цього комунального підприємства.

Tvaryny 5   Зокрема, у пості, зробленому 12 грудня, очільниця «Центру захисту тварин» написала, додавши фото та коротке відео: «Сьогодні в мене з`явилися нові друзі - Микита та Назарій з іх хвостатими підопічними Жулею, Вікою та Рексом (фото1), з яких собачка Віка виявилася тим самим скандальним псом, який покусав жінку біля ТРЦ "Глобал. UA". 

  ВАЖЛИВІ ФАКТИ: ця тварина була відловлена, стерилізована та вакцинована від сказу у КП "Центр захисту тварин" 26.10.2017, про що свідчить її ідентифікація вушною кліпсою (фото 2) та чіпом у міжнародній базі даних https://animal-id.info/, а отже, вже є безпечною у напрямі ймовірного сказу, за внесені реєстраційні дані якої та інших тварин відповідаю особисто (фото 3 - тварина знаходиться у загальному наркозі під час проведення оперативного втручання).

  Історія #tobecontinued, коли до нас підбігли хлопці із запитанням "Навіщо Ви фотографуєте наших собак?". Після знайомства та пояснення, їх очі видали страх та хвилювання: "Ви ж їх не заберете від нас?"… І тут понеслася відверта дитяча історія цих тварин за півроку, як діти з ними товаришують… Розумію, що не повинна підкорюватися емоціям, але півгодини я вислуховувала такі речі, що деякі з них не змогла "натягнути на голову". Наприклад, періодичні мордування палицею собак єдиною "вередливою" сусідкою.

  У мене невеликий досвід спілкування з дітьми і я не виправдовую бешкетну поведінку вказаних собак за час спілкування. Для дітей – вони найкращі друзі та безпека, а для інших, хто проходить повз цих самих дітей , - певна небезпека, але тварини їх захищають, хоча, й до нас, пестилися…

  Я намагалася подумки знайти "загальний знаменник" та варіант виходу із ситуації, як раптом, велосипедист, що їхав повз і, звісно, собаки почали ще здалеку галасувати (на жаль, ці дії мають місце). Велосипедист зупинився, витягнув рогатку і почав ганятися за собаками (часткове відео у вкладенні). 

  На мої репліки "Що Ви робите, тут діти!", ми почули "неймовірну" відповідь та нарікання від чоловіка… Після поставила питання школярам щодо їхньої думки про подію, на що отримала панічну відповідь: "Це погано, він якийсь псих…" З хлопцями обмінялися контактами та запросили до нашого Центру з дозволу батьків. І вже основне питання набуло риторичного характеру... Можливо, у когось є дієві поради щодо цієї ситуації? Заздалегідь вдячна».

  Користувачі Facebook не забарилися зі своїми коментарями. Ось, що вони пишуть:

Tvaryny 6

Tvaryny 6

Tvaryny 6

Tvaryny 6

Tvaryny 6

Tvaryny 6

  А вже у наступній публікації, цього ж дня, Олександра Мельник зазначила: «Нарешті! Вперше за всю історію нашого міста була розроблена окрема міська програма щодо безпритульних тварин "ЖИТОМИР - ДРУЖНЄ МІСТО ДО ТВАРИН" 2018‒2020!

Чому така назва? Нічого особливого. Все просто) Мета програми - БЕЗПЕЧНЕ та комфортне співіснування ЛЮДИНИ і ТВАРИНИ у міському середовищі! Звернули увагу на ключові слова? НЕ захист тварин, НЕ захист людей! А забезпечення БАЛАНСУ життя між обома! Так, на перший погляд, це складно, хтось скаже "Неможливо/Нереально", "краще дітям/пенсіонерам допомогти"і т.п...

  На мою ж думку, наявність/відсутність безпритульних тварин на вулицях - рівень свідомості та духовності будь-якої нації. Їх НЕ повинно бути на вулицях чи притулках! Це, як мінімум, фінансово затратно! У КОЖНОЇ ТВАРИНИ МАЄ БУТИ СВОЯ РОДИНА! Вважайте мене шаленою оптимісткою, але, я в це вірю, тим більше, що маю гарну команду і ми вже працюємо! І ВЖЕ отримали перші результати, навіть, за короткий період! І я точно знаю, що ці зусилля НЕ марні та потребують немало років наполегливої праці та Вашої підтримки і ВІРИ для досягнення кінцевого результату спільної мети!
P.S. З ПРОЕКТОМ Програми можна ознайомитися на сайті ЖМР
http://zt-rada.gov.ua/documents?4026[0]=4 .
Побажання та зауваження #alwaysactual #найкращаробота».

 

Посилання на відео: https://www.facebook.com/100008166700157/videos/2000634776885393/

Последнее изменение Четверг, 14/12/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework