У Житомирі у сина учасника АТО вимагають повернути соціальну стипендію

 

  Ситуація  сталася із студентом Житомирського автомобільно-дорожнього коледжу.

 

  Про це на своїй сторінці у Фейсбук пише депутат райради Микола Череднік.

  "До мене звернувся Генадій Анатолійович, учасник АТО та інвалід війни. Його син навчається у Житомирському автомобільно-дорожньому коледжі та близько року отримує соціальну стипендію. Декілька днів тому сину повідомили, що стипендію він більше отримувати не буде.  Генадій Анатолійович нещодавно отримав інвалідність в наслідок бойового поранення на сході. Отримання статусу інваліда війни і стало причиною того, що син не буде отримувати соціальну стипендію. Ситуація абсурдна.

  Управління соціального захисту мотивує відмову тим, що згідно з постановою КМУ № 1045 в переліку осіб немає категорії «Інвалід війни». Відповідно, після отримання статусу інваліда війни, автоматично втрачається статус учасник бойових дій.

 Сьогодні спілкувався з керівництвом Житомирського автомобільно-дорожнього коледжу та Управління соціального захисту. Всі розуміють абсурдність цієї ситуації, але без змін у постанові та врегулювання цього нічого зробити не можуть.

  У Автомобільно-дорожньому коледжі таких студентів двоє. Більш того, тепер до них звернулися, щоб вони повернули кошти, які їм виплатили в якості соціальної стипендії.

  Переконаний, що такі випадки не поодинокі, і ця ситуація має якомога швидше вирішитися на урядовому рівні", - написав Микола. 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework