Позицію прокуратури Житомирщини щодо незаконності визнання за фермерським господарством права власності на гідроспоруду підтримано касаційним судом

   Правову позицію прокуратури Житомирської області щодо незаконності набуття права приватної власності на гідротехнічну споруду у Черняхівському районі підтримано Вищим спеціалізованим судом України з питань розгляду цивільних і кримінальних справ.

 

  Відтак, судом відхилено касаційну скаргу фермерського господарства, натомість залишено без змін рішення апеляційного суду Житомирської області, яким скасовано рішення суду першої інстанції та відмовлено у визнанні права власності на гідроспоруду.

  Як повідомлялося раніше, районний суд, за відсутності належним чином оформлених правовстановлюючих документів, визнав за ФГ «Пчеландія» право власності на нерухоме майно – гідротехнічну споруду, що у с. Вишпіль Черняхівського району.

  З метою захисту інтересів держави, недопущення обмеження прав  територіальної громади щодо розпорядження земельною ділянкою комунальної власності, на якій розташована гідроспоруда, а також права на розпорядження ставом, у прибережній зоні якого розміщена гідроспоруда, прокуратурою області оскаржено незаконне судове рішення в апеляційному порядку.

  Апеляційним судом Житомирської області повністю підтримана позиція органів прокуратури, апеляційну скаргу задоволено, незаконне оформлення права власності на підставі судового рішення скасовано.

  Наразі доводи прокуратури визнано обґрунтованими і касаційним судом.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework