"Участь у конкурсі «Молодіжна столиця України» - це гарний шанс, щоб Житомир став центром молодіжного розвитку країни"

  У середу, 27 грудня, в Житомирі відбулася публічна презентація конкурсу «Молодіжна столиця України». Захід проходив у приміщенні Житомирської обласної бібліотеки для дітей (вулиця Пушкінська, 36).

 

  На заході були присутні представники місцевих громадських організацій, представники влади міста, координатор конкурсу в Житомирській області Ольга Прокоф’єва та небайдужа молодь, котра хоче, щоб Житомир розвивався, вдосконалювався.

  Під час презентації Ольга Прокоф’єва повідомила, що переможець конкурсу «Молодіжна столиця України» отримає промоцію на місцевому (від керівництва міста), Всеукраїнському та європейському рівнях, підвищення іміджу та довіри до міської влади, право на проведення Всеукраїнського молодіжного форуму. Також координатор конкурсу в Житомирській області зазначила: «Участь у конкурсі "Молодіжна столиця України" - це гарний шанс, щоб наше місто стало центром молодіжного розвитку країни, щоб про Житомир дізналися не лише в Україні, але й у Європі. Саме тому ми й раді бачити на цій зустрічі-презентації усіх, кому до 35 років та більше, хто має ідеї для подальшого розвитку молодіжної політики міста Житомира та готовий їх озвучити, хто мав позитивний досвід реалізації активностей для молоді, має ініціативи, як покращити становище молоді».

  Окрім самої презентації конкурсу «Молодіжна столиця України» на заході відбулося ще й пряме включення з Києва членів Наглядової ради конкурсу. Також на цій зустрічі-презентації мала змогу виступити молодь із числа депутатів Житомирської міської ради, молодих підприємців міста, молодіжних організацій, органів учнівського та студентського самоврядування та всі охочі. А начальник управління справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук розповіла про успіхи управління, згадавши про численні проведені заходи, зокрема й за останній рік, представила плани реалізації молодіжної політики міста Житомира та закликала усіх бути небайдужими і долучатися до ініціатив та проектів, організованих для молоді та родин як цим управлінням, так і різними громадськими організаціями.

  На завершення презентації-зустрічі учасники заходу зійшлися на думці, що варто створити робочу групу з написання заявки на конкурс, куди увійдуть як активісти молодіжних організацій, так і представники влади. Було вирішено не відкладати це, а зібратися якнайшвидше, щоб створити цю робочу групу. Звісно ж, усі охочі зможуть озвучити свої ідеї, які, можливо, навіть увійдуть до заявки на конкурс «Молодіжна столиця України». Отож, вже у четвер, 28 грудня, о 17:00 в прес-центрі Житомирської міської ради назначена зустріч, де вже розпочнеться обговорення плану подальших дій щодо участі в конкурсі, які в подальшому повинні допомогти написати саме таку заявку на нього, яка, можливо, й приведе Житомир до перемоги. А ми, звісно ж, побажаємо нашому місту успіхів на шляху до звання «Молодіжна столиця України».        

  Довідково. Національний конкурс «Молодіжна столиця України» започатковано цього року за ініціативи Міністерства молоді та спорту України, Українського інституту міжнародної політики та Національної молодіжної ради України.

  Проведення конкурсу передбачає таку процедуру:

‒ прийом заявок від міст України (до 10 січня 2018 року включно);

‒ розгляд заявок Наглядовою радою конкурсу (упродовж січня 2018 року);

‒ оголошення результатів, нагородження міста-переможця конкурсу та надання йому статусу «Молодіжна столиця України – 2018» (січень – лютий 2018 року).

  У Житомирській області лише місто Баранівка вже працює над написанням заявки на конкурс. Регіональні координатори конкурсу закликають й інші міста нашої області бути активними і також почати писати свої заявки на конкурс «Молодіжна столиця України».

  Усі деталі, що стосуються участі в конкурсі, детальнішу інформацію про нього можна дізнатися на сторінці конкурсу «Молодіжна столиця України» в мережі Facebook:

https://www.facebook.com/youthcapitalofukraine/

та на сайті: http://youthcapital.org.ua

Контакти регіональних координаторів конкурсу:

Ярослав - (098) 226‒10‒96;

Світлана - (096) 448‒94‒71.

Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 28/12/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework