Робота наша тиха і права на помилку ми не маємо!: боєць інженерно-саперного підрозділу 30-ї бригади

  Працювати наші хлопці починають зі світанком, адже роботи в них тут дуже і дуже немало. З самого ранку і до сутінок, максимально використовуючи кожну безсніжну зимню годину, вони шукають, знешкоджують та в руках переносять центнери тротилу за день.

   Все, що було укладено під час запеклих боїв на даному напрямку 2-3 роки тому, сьогодні активно дістається з ґрунту. Таким чином мінні поля з часом перетворюються в сільськогосподарські угіддя, які вже навесні можуть спокійно оброблятися та засіватися хлібом. «Чому так?» - запитаєте Ви, та тому що лінія оборони на кілька кілометрів змістилася в бік ворога, і сенсу тримати «за коміром» мінні поля вже немає, тому їх "переносять" на найбільш небезпечні напрямки, де існує можливість прориву противника.

30 бригада

«Робота наша тиха і права на помилку ми не маємо! - каже боєць інженерно-саперного підрозділу нашої 30 окремої механізованої бригади. - Перш за все це стосується власної безпеки та  безпеки товаришів, а по-друге – тут будуть працювати українські селяни та сільськогосподарська техніка, тому роботу виконуємо старанно та щоразу перевіряємо самих ж себе по кілька разів» Щоб ви собі уявляли скільки роботи виконується руками військових саперів, то давайте переведемо «зібраний урожай» в числа: лише за день хлопцям вдається знайти, деактивувати те перевезти близько 200-300 протитанкових мін, тобто за 2-3 дні бійці розміновують до 1 кілометра мінних полів глибиною до 100 м.

  Міни, які не вдається перевести з бойового положення в похідне, вивозяться у визначені місця та знешкоджуються шляхом підриву.Найважче, кажуть наші військові, - знімати та знешкоджувати протипіхотні міни та розтяжки, які зазвичай зостаються на залишених ворогом позиціях. Хоча бувають «сюрпризи» і під протитанковими мінами, які називаються «міни-пастки» - вони одразу детонують, коли припідняти верхню, що трапляється, на щастя, не часто.Складність роботи на окремих ділянках місцевості полягає ще й в тому, що не на всі мінні загородження є формуляри, тобто документа, в якому вказуються всі необхідні параметри мінних полів. Це знову ж пояснюється тим, що мінували як ворожі підрозділи, так і союзні в умовах ведення бойових дій. Та й не лише в розмінуваннях заключається робота інженерно-саперних груп: поки одні хлопці управляються з мінами, десь вдалечині працює «лопата» (екскаватор на базі КРАЗу), що створює цілу мережу окопів, капонірів для техніки та котлованів для бліндажів, що є життєво-необхідним в тутешніх умовах.

30 бригада

  Поки піхота день у день веде безперервний та гучний бій з ворогом, фахівці саперної справи тихо, та з притаманним їм педантизмом доволі результативно ведуть свою тиху війну з мінними полями.«Війна сапера - мирна війна» - з посмішкою кажуть самі хлопці, хоча всі чудово розуміють, що їхня робота не менш небезпечна за ту, яку роблять військовослужбовці інших видів та родів війська України.

30 окрема Новоград-Волинська Рівненська механізована бригада

Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 10/01/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework