Сезон полювання закінчився, однак ліс «кишить» Сезон полювання закінчився, однак ліс «кишить» браконьєрами

  Фахівці з мисливського господарства Держлісагенства та обласного управління цими вихідними провели спільний рейд з охорони мисливських угідь. Зокрема, у Хорошківському лісі поблизу села Ришавка при спробі втечі вдалося затримати трьох браконьєрів, у котрих виявлено незареєстровану вогнепальну зброю. Правопорушників доставили до місцевого відділку поліції.

 

  Учора о третій ночі бійці Малинської рейдової бригади у лісовому масиві Українківського лісництва ДП «Малинське ЛГ» затримали групу браконьєрів з трьох чоловік, які вполювали дві кози. Вилучено легковий автомобіль, три одиниці зброї та незаконно добуту дичину. Відкрите кримінальне провадження, на місці злочину вилучено гільзи від мисливських набоїв.

  Нагадаємо, що сезон полювання закінчився у січні. До кінця лютого дозволено полювання на лисицю та вовка виключно спеціалізованими бригадами у присутності єгерських служб. Наступний сезон полювання очікується на пернату дичину з серпня, на хутрову та ратичну із листопада.

  У цілому, за вихідні дні державною лісовою охороною підвідомчих підприємств Житомирського ОУЛМГ проведено 42 рейди.

 Два випадки незаконної рубки знову виявлено у ДП «Городницьке ЛГ», а саме, два незаконно зрізаних дуба у Червоновольському лісництві, розмір заподіяної шкоди майже 20 тисяч гривень, та два дуби у Броницькому лісництві, розмір шкоди майже 35 тисяч гривнь.

  Всього за вихідні дні незаконно зрізано у ДП «Городницьке ЛГ» 7 куб.м деревини, розмір шкоди, заподіяної лісу становить – 54,3 тис.грн. Лісопорушників затримати на «гарячому» не вдалось. Сліди від протектора шин міні-тракторів в обох випадках привели до села Борове Рокитнівського району Рівненської області. За повідомленням інженера ОЗЛ ДП «Городницьке ЛГ» - це одні і ті ж лісопорушники, що постійно скоюють незаконні рубки у віддалених лісових насадженнях Червоновольського та Броницького лісництв.

Прес-служба Житомирського ОУЛМГ

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework