Лісівники Овруцького спецлісгоспу поділилися планами на наступний рік

  В державному підприємстві «Овруцьке СЛГ» вже розпочали роботи з підготовки до весняної лісокультурної кампанії.

 

  Знаряддя та агрегати, які будуть задіяні у роботх із підготовки грунту, в посівах, садінні та доглядах за лісовими культурами приведені до належного стану.

  В минулому році виростили в лісгоспі виростили 1,6 млн. штук сіянців деревних порід. У насіннєсховищі зберігається 393 кг насіння лісових порід, заготовленого у 2017 році. В січні 2018 року зібрали 40 кг насіння сосни звичайної. Посівний матеріал буде висіяний.

  «У лісових розсадниках площею 0,4 га та в телицях на площі 0,1 га плануємо виростити 1,2 млн. стандартних сіянців основних лісоутворюючих порід Полісся, - ділиться головний лісничий підприємства Анатолій Хомич. – На 115 гектарах проведемо штучне лісовідновлення, 50 га відвели під природне поновлення лісу. На ділянках площею 86 га підготовка грунту провели ще восени. Як тільки дозволять погодні умови – розпочнемо лісокультурну компанію.

  На лісокультурних площах буде висаджено більше 600 тис.шт сінців, із них майже 400 тис.шт сосни звичайної та більше 200 тис.шт берези повислої.

  На 100 га посадок минулих років буде проведено доповнення лісових культур, щоб забезпечити гарний стан створюваних лісів.

  В осінній період плануємо заготовити 375 кг лісового насіння – це 200 кг дуба черещатого, 150 кг гіркокаштану, 7 кг аличі, 10 кг аморфи кущової, по 2 кг шипшини, калини, глоду та черемхи."

Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework