×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Завдяки сонячній електростанції родина з Олевська навіть взимку забезпечує дім енергією та теплом

  Родина Корчевських з м. Олевськ восени 2017 року встановила сонячну електростанцію потужністю 30 кВт. Навіть взимку станція дає можливість не лише забезпечувати себе електроенергією, але і заробляти кошти, продаючи надлишок за «зеленим тарифом».

 

  Про це розповів Микола Корчевський – власник електростанції, який скористався обласною програмою відшкодування та отримав компенсацію у розмірі 50 тис. грн.

  «Ми встановили електростанцію максимальною потужністю для приватних будинків – 30 кВт. Для цього залучили близько 650 тис. грн, з яких 50 тис. грн нам відшкодували з обласного бюджету. Відтепер повністю забезпечуємо себе електроенергією – і побутові прилади, й опалення. Навіть взимку є залишок, який продаємо за "зеленим" тарифом і отримуємо прибуток. Порахували, що з компенсацією електростанція окупиться за 7,5 років», – зазначає Микола Корчевський.

  За словами власника, у січні 2018 року електростанція виробила 600 кВт. У середньому в зимовий період родина споживає близько 500 кВт, оскільки має електрокотел. Так, у січні вдалося отримати прибуток у 1300 грн.

  «Найближчим часом плануємо встановити ще одну сонячну електростанцію на іншій ділянці і знову скористатися обласною програмою підтримки», – додає Микола Корчевський.

  На Житомирщині вже 2 рік діє ініційована головою ОДА Ігорем Гундичем програма підтримки сонячних електростанцій, яка передбачає компенсацію 20% вартості обладнання (до 50 тис. грн).

Джерело: olevsk.zt.ua

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework