Прокуратура Житомирщини забезпечила відшкодування 5,2 млн грн збитків, завданих державі унаслідок ухилення від сплати податків

  Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, за ч. 3 ст. 212 КК України.

 

  Установлено, що службові особи комунального підприємства області протягом листопада 2016 - грудня 2017 років, діючи умисно, протиправно, посягаючи на встановлений законодавством порядок здійснення господарської діяльності та оподаткування, ухилилися від сплати до бюджету податку на додану вартість на суму 5, 2 млн грн, що у 6,7 тисяч разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

  Під час досудового розслідування, завдяки професійним, злагодженим діям прокуратури області та податкової міліції області, зазначена сума коштів сплачена до державного бюджету у повному обсязі.  

  Наразі, у зв’язку з добровільним відшкодуванням завданих збитків, процесуальним керівником скеровано до суду клопотання про звільнення службових осіб від кримінальної відповідальності.

                                   Прес-служба прокуратури Житомирської області

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework