Настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору взяв участь у капеланських зборах в столиці України

    Настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомира протоієрей о. Богдан Бойко, з благословення єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія, взяв участь у навчально-методичних зборах за участю військових священиків Канади та Латвії. Збори проходили у місті Києві в одній з військових частин Національної гвардії України.

   Нагадуємо, що отець Богдан несе послух військового священника-капелана і займається духовною опікою особистого складу та бійців частини 3047 НГУ.

  На початку заходу на території військової частини 3066, де відбуваються міжнародні збори, митрополит Іоан у співслужінні керівника департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України єпископа Михаїла (Колтуна) та головного військового священика НГУ прот. Івана Михайлишина звершив заупокійну літію біля пам’ятника загиблим воїнам АТО. З представниками церков молився керівний склад НГУ, військові священики та гвардійці. Присутні возложили квіти до пам’ятника.

   Після відкриття зборів командувач Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров вручив посвідчення учасників бойових дій капеланам Нацгвардії, які повернулися із зони АТО.

   Звертаючись до присутніх, митрополит Іоан наголосив на важливості побудови довершеної структури військового духовенства у всіх силових структурах України.

  «Національна гвардія показує приклад логічності і послідовності дій у справі побудови капеланської служби в Україні. Це видно з відгуків капеланів, які служать у військових частинах Національної гвардії. Церква також докладає зусиль, щоб цей початковий процес формування в даній силовій структурі відбувався успішно», – сказав Голова СУВД.

  Протягом трьох днів зборів було підбито підсумки впровадження реформи капеланської служби Національної гвардії (за перший рік роботи), обговорені завдання та перспективи розвитку духовенства в Нацгвардії за участю представників капеланських служб Збройних Сил Канади та Латвії. Також були проведені заняття та семінари за напрямками релігійно-освітньої роботи, діяльності душпастирської роботи, психології, військово-соціальної роботи та цивільно-військового співробітництва (СІМІС). Військові спільно з капеланами обговорили пропозиції до нормативних документів з питань діяльності служби військового духовенства Національної гвардії України.

Капеланські збори Київ 2

Капеланські збори Київ 2

Капеланські збори Київ 2

Капеланські збори Київ 2

Капеланські збори Київ 2

Капеланські збори Київ 2

Капеланські збори Київ 2

Капеланські збори Київ 2

Капеланські збори Київ 2

 

За матеріалами: suvd.com.ua

Прес-служба Свято-Михайлівського кафедрального собору м.Житомира

 

 

Последнее изменение Четверг, 01/03/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework