На Житомирщині планують утворити два ботанічні заказники

  У ході підготовки до чергової сесії обласної ради 1 березня депутати працювали у постійній комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів.

  На Житомирщині планують утворити два ботанічні заказники. Профільна комісія розглянула низку звернень Державної служби геології і надр України, які стосуються погодження надання спеціальних дозволів на користування надрами.

  Депутати погодили утворення на території Ружинського району двох ботанічних заказників місцевого значення - «Карачина гора» та «Голубіївський ліс». Обидва заказники розташовані на територіях державних підприємств «Попільнянське лісове господарство» та «Коростишівський лісгосп АПК».

  Особливу цінність у заказнику «Карачина гора» представляють популяції підсніжника білосніжного, коручки морозниковидної, лілії лісової, зозулиних сльоз яйцевидних, гніздівки звичайної, занесених до «Червоної книги України». В іншому заказнику найбільшу цінність становлять заплавні зріджені середньовікові дубові ліси, в яких знайдено унікальну популяцію рябчика шахового, яких у Правобережному лісостепу України виявлено всього дві. Також значну цінність мають похідні старовікові липово-грабові ліси у типі лісорослинних умов свіжий груд, типовому для лісостепової зони. Тут зареєстровано щільну популяцію підсніжника білосніжного, занесеного до «Червоної книги України».

Прес-служба Житомирського ОУЛМГ

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework