Битва за ліс: На Житомирщині спецназ зі стріляниною затримав на гарячому чорних лісорубів

  На Житомирщині чорні лісоруби обстріляли лісову охорону та підпалили службове авто лісників, які виявили незаконні вирубки лісу на території  Городницького лісгоспу.

 

  Наступного дня браконьєри знову поїхали в ліс, щоб украсти вже заготовлену ними деревину, але там на них чекала засідка спецпризначенців, ідеться сюжеті ТСН.

  Лісники заскочили в лісі непроханих гостей за вирубкою кількох десятків сосен. Віктор був у рейдовій бригаді і бачив все на власні очі, однак тепер просить не показувати його обличчя, бо  боїться помсти чорних лісорубів. "Їм не сподобалося, що ми не дали їм працювати, вони приїхали розібратися з нашою рейдовою бригадою", - розповів лісник. Після обіцянки повідомити поліцію лісоруби втекли, але вночі під лісництвом хтось підпалив службове авто. "Попередження: спочатку  службові автомобілі, а потім майстрам лісу будуть палити хати", - каже працівник Бронецького лісництва Богдан Мізюк. 

  Після інциденту на ділянці незаконної вирубки правоохоронці організували засідку, а чорні лісоруби прийшли вночі зі зброєю. "Вони почали тікати і чинити опір, в тому числі були постріли вгору. Ці особи затримані", - розповів начальник ГУ НП у Житомирській області Вячеслав Печененко. Однак затримати вдалося не всіх, а тільки трох, усі вони з сусідньої Рівненської області. На межі двох областей житомирські лісники вже викопали 2-метрові рови, але це не завжди спиняє знахабнілих гостей – ті віднаходять нові шляхи та навіть ладнають пастки для переслідувачів на випадок власної втечі.

  Навколишні села оточені лісами, за рахунок яких місцеві й виживають. "Вирізали, вже нема ніде грибів, ні ягід – усе вирізали", - нарікає жителька села Червона Воля Олена Васильчук. "Крадуть  цей ліс і вирізають. Найстрашніше, що вже стріляють по людях", - додає староста Городницької  селищної ради Валентина Потайчук. За один раз браконьєри вивозять лісу на 200 тисяч гривень, і в них вистачає грошей не тільки на бензопили і траспорт, а ще й на зброю. Тому спецпризначенці, які зараз чатують ліс, можуть оселитися в ньому надовго. 

 

Последнее изменение Среда, 14/03/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework