На поточний середній ремонт дороги Житомир‒Чернівці буде витрачено майже 300 мільйонів гривень

    Про це стало відомо на прес-конференції, яка відбулася сьогодні, 16 березня, в приміщенні Служби автомобільних доріг у Житомирській області.

   Захід відбувся за участю начальника САД Геннадія Савченка, заступників з фінансів, будівництва та експлуатаційного утримання шляхів. Так, на прес-конференції були присутні й заступник начальника з експлуатаційного утримання шляхів Андрій Золотько,  заступник начальника САД в Житомирській області Жанна Петренко, а також директор ДП «Житомирський облавтодор» Олександр Мельниченко.

kd160320186 1

  Зокрема, під час зустрічі, учасники прес-конференції розповідали про децентралізацію автомобільних шляхів в області, ремонти у 2018 році, реалізацію масштабного проекту з реконструкції Київ-Чоп (Північний обхід міста Житомир) та питання, яке, мабуть, ще не скоро втратить свою актуальність, — коли дороги в області стануть кращими.

  «Під час нещодавньої наради в "Укравтодорі", на якій я був присутній, стало відомо, що кошти виділятимуться виключно на експлуатаційне утримання, оскільки їх в нас не вистачає в достатній кількості,  зважаючи на ту мережу і стан, в якому перебувають наші дороги.

   Що стосується капітальних, поточних ремонтних доріг, і суми 596 мільйонів на ремонт доріг (ред. якщо говорити про постанову Кабміну, де це вказується), то варто зазначити, що з цієї суми 297 мільйонів 517 тисяч гривень піде на поточний середній ремонт дороги Житомир‒Чернівці, включаючи Чуднів. Ця дорога відпрацьовувалася цьогоріч по трьом областям: Чернівецька, Хмельницька та Житомирська, відповідно.  

   Кожного року ми відпрацьовуватимемо певний маршрут. Ділянка дороги М-21 — дуже велике та важливе питання, яке ми, звичайно ж, будемо вирішувати. Це ділянка між Бердичевом та Житомиром.  Буде ремонтуватися ділянка тієї дороги, але невелика.  Зауважу, що це лише 56 мільйонів гривень, тобто, якщо вказувати довжину дороги, яка ремонтуватиметься, то це близько 5 кілометрів. На жаль, більше коштів у нас на ремонт цієї ділянки дороги не виділено», — розповів Геннадій Савченко.         

   Окрім всього іншого, очільник САД в Житомирській області під час заходу розповів про домовленості з обласною адміністрацію. Вони полягають в тому, що кошти, які були не освоєні минулого року, пов'язані з ремонтом доріг (ред. мова йде про суму 116 мільйонів гривень) потрібно спрямувати на ремонт доріг з боку Овруцького району та в Коростенському районі. «Це дуже важлива ділянка дороги, яка також потребує ремонту — с. Виступовичі Коростенського району. Я розмовляв з головою Житомирської ОДА Ігорем Гундичем,  і ми дійшли певних  домовленостей з керівництвом області, що ці кошти нам виділять на цю конкретну ділянку дороги вже в 2018 році.

   Фінансування ми поки не отримали,  але вже є домовленості. Для того, щоб отримати кошти, ми повинні все погодити в "Укравтодорі", пройти бюджетний комітет Верховної Ради, а потім ми вже зможемо оголосити тендери на проведення ремонту тих шляхів».

  Після виступу Геннадія Савченка перейшли до блоку запитань від інших учасників прес-конференції до самого керівника САД в Житомирській області, до його колег-заступників та до начальника «Житомирського облавтодору».

kd160320186 3
kd160320186 2
kd160320186 4
kd160320186 6

Последнее изменение Пятница, 16/03/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework