З початку квітня у водоймах Житомирської області розпочинається нерест

  Незабаром розпочнеться нерестовий період у риб. З метою належного захисту водних біоресурсів та створення сприятливих умов для них, Управлінням Держрибагентсва у Житомирській області видано наказ про встановлення заборони на їх вилов в цей період.

 

  В цьому наказі визначено строки нерестової заборони, зокрема:

- у річках та їх притоках: з 1 квітня до 20 травня;

- у водосховищах та ставках: з 1 квітня до 10 червня;

- у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об’єктах: з 01 квітня до 30 червня.

  Крім того, з 1 квітня по 20 червня та з 15 липня по 05 вересня забороняється вилов раків у водоймах. Мета заборони – перша та друга линька раків, а також під час виношування ікри та личинок.

  В нерестовий період любительське рибальство може бути дозволено органами рибоохорони у спеціально визначених водоймах однією поплавковою або донною вудкою і з одним гачком та спінінгом з берега.

  Патруль звертається до всіх з проханням, хто став свідком порушення даної заборони – оперативно повідомляти на «гарячу» лінію: (0412) 24-57-81.

  Довідкова інформація:

  В першу чергу нерестяться хижі риби. Наприклад: щука розпочинає відтворення при температурі води +4,0-+4,3 оС, окунь +6,4-+6,8 оС, судак +7,6-+8,7 оС, плітка +7,6-+8,7 оС, лящ +10,6-+11,0 оС, карась +13,8-+14,8 оС, плоскирка +12,1-+12,8 оС, короп +18,2-+19,8 оС, лин +19,8-+20,8 оС. За температурними показниками води можна приблизно визначити початок нересту кожної з риб: щука – в березні, короп і лин – в червні, всі інші вищезазначені риби – у квітні, травні.

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework