На Житомирщині затримали в.о. старости сільради, який вимагав за реєстрацію місця проживання 8500 грн

  Прокуратура Житомирської області спільно з Управлінням захисту економіки та Головним управлінням Нацполіції в області продовжують викривати посадовців органів місцевого самоврядування та державної влади під час одержання ними неправомірної вигоди.

 

   26 березня 2018 року, під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій прокуратурою області спільно із органами правопорядку задокументовано факт одержання в.о. старости однієї із сільських ради Коростенського району неправомірної вигоди у розмірі 7500 грн.

  Затримано посадову особу о 10.30 хв біля торгового комплексу у м. Коростень, під час передачі частини неправомірної вигоди на зазначену суму.

  Взагалі ж чиновник вимагав від громадянина неправомірну вигоду у розмірі 8 500 грн за те, щоб зареєструвати його місце проживання.

  Неправомірну вигоду вилучено, в.о. старости сільської ради затримано у порядку ст. 208 КПК України.

  Досудове розслідування у кримінальному провадженні  за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) КК України проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області.

  Наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу та відсторонення його від посади.

  Додатково: за скоєний злочин передбачено покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Житомирської області

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework