Надія Савченко - десантник: депутатка служила у 95-ій бригаді у Житомирі

  Надія Савченко народилася в Києві 11 травня 1981 року. Батько — інженер сільськогосподарської техніки. Мати працювала швачкою.

 

  Намагалася вступити до Харківського університету повітряних сил ім. Івана Кожедуба. Не взяли, бо жінкам можна вступати з 19 років. Отримала спеціальність модельєра-дизайнера, - пише gazeta.ua.

  У 19 років знову спробувала вступити в авіаційний університет — невдало. Пішла служити в Збройні сили зв'язківцем — за контрактом. Стала десантником у 95-й аеромобільній бригаді в Житомирі. 2004-го півроку служила стрільцем у складі українського контингенту в Іраку. Мала позивний "Пуля".

  Втретє спробувала вступити в авіаційний університет. Відмовили, бо жінок беруть до 23 років. Дістала дозвіл міністра оборони Анатолія Гриценка на вступ. Потрапила на авіаційний факультет. Там була єдиною дівчиною. Двічі її відраховували з формулюванням "непридатна до вильотів як льотчик". Поновлювалася. 2009-го завершила навчання і стала штурманом-оператором гелікоптера Мі-24.

  Незаміжня. Дітей немає. Живе з матір'ю 79-річною Марією Іванівною і сестрою 35-річною Вірою. Мають квартиру в столичному районі Троєщина. Батько Віктор Григорович помер у березні 2003-го.

  — Не знаю, чи взагалі існує чоловік, з яким зможу створити сім'ю. Можливо, і не на цій планеті. А, можливо, і не в цьому житті, — казала Надія журналістам.

 

Последнее изменение Пятница, 30/03/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework