На Житомирщині у птахів - масові новосілля

  Посильну допомогу птахам  в обладнанні місць гніздування надали вихованці шкільних лісництв Житомирщини. Разом зі своїми наставниками – працівниками держлісгоспів області вони виготовили тисячі шпаківень.

 

  А напередодні Міжнародного дня птахів юні лісівники разом із старшими «колегами» вирушили в ліси, парки, сквери щоб розвісити змайстровані власними руками пташині будиночки та запросити до них потенційних мешканців.

  Сказати, що до справи виготовлення хатинок для пташок школярі підійшли відповідально та творчо  – не сказати нічого. Деякі зі шпаківень – справжні шедеври  пташиної архітектури.

  «Кожна дитина намагалася внести в роботу щось своє, індивідуальне, - ділиться враженнями головний лісничий Городницького лісгоспу Леонтій Валенкевич, який разом зі школярами майстрував шпаківні. – Дівчатка турбувалися, щоб будиночки обов’язково були гарні. Хлопчики ж виявляли господарський підхід: хто пропонував драбину домалювати, а хто й дровітню добудував…»

  Лісівники ж слідкували, аби всі шпаківні відповідали визначеним нормам, до уваги бралася висота, діаметр льотка тощо.

  «Головне ж, - додає директор Білокоровицького лісгоспу  Юрій Шевчук, який теж долучився до розвішування шпаківень, -  що діти вчаться турбуватися про братів наших менших…» 

  Уперше День птахів, як масове дитяче свято, був проведений у Сполучених Штатах Америки у штаті Пенсільванія. В Україні відзначається з 1928 року як день зустрічі перелітних птахів.

  Територію Народицького лісництва прикрасили роботами майстра Павла Романова.

Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework