×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Влада пообіцяла зберегти Житомирське державне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство

З ініціативи комісії з прав людини, свободи слова, інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та європейської інтеграції громадської ради при облдержадміністрації 13 листопада відбувся круглий стіл з питань діяльності Житомирського державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, два місяці тому Міністерство соціальної політики України прийняло рішення про припинення діяльності Житомирського державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства шляхом його реорганізації через приєднання на правах відокремленого підрозділу (філії) до Київського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства. Проте, Житомирський окружний адміністративний суд 13 жовтня цього року зупинив дію наказу профільного Міністерства до ухвалення рішення по цій справі.

За словами директора Житомирського державного експериментально-протезного підприємства Олександра Бортника, зараз на обліку в закладі перебуває понад 30 тис. інвалідів не лише Житомирщини, але й інших регіонів держави. Черги на отримання протезно-ортопедичних виробів немає, а люди отримують свої замовлення протягом 2-3 тижнів. Керівник погоджується, що галузь потребує реформування, але у Міністерстві соціальної політики детально не вивчили реальний стан справ. Олександр Бортник вважає, що рішення про реорганізацію наразі є несвоєчасним, аргументуючи свою позицію рядом факторів. Зараз до адміністрації закладу звертаються поранені учасники АТО. Сьогодні на підприємстві вже виготовлено перший протез для військовослужбовця. Окрім цього, на Житомирщині немає приватних структур, які надавали б якісні протезно-ортопедичні послуги. Перетворення підприємства у філію призведе до втрати кваліфікованих фахівців та потенціалу закладу, вироби якого є одними із найкращих в Україні. Як зауважив керівник закладу, Житомирське ДЕПОП – це прибуткове підприємство, яке своєчасно сплачує всі податки.

Працівники закладу стурбовані тим, що зі 109 робітників 90 вже отримали персональні попередження про скорочення без узгодження такого рішення з первинною профспілковою організацією. Варто звернути увагу на те, що на підприємстві працює 14 людей з обмеженими фізичними можливостями Колектив переймається і проблемами своїх клієнтів з огляду на те, що реорганізація підприємства значно знизить оперативність надання послуг.

n1311141514

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework