Підкова по-житомирськи: 250 кг та 4 метри щастя. ФОТО

 

   І це не що інше, як витвір житомирських майстрів. Ви, шановні читачі, теж, мабуть, ще не всі знали про цей величезний символ щастя, добробуту, удачі, радості на Крошні. Тоді ми трішечки детально розповімо про вам про цю споруду.

    Авторами цього цікавого проекту є члени ГО «Ковалі Полісся», очільник якої —  Ігор Забродський.

   «Ми вирішили створити символ, який буде до вподоби всім — це символ добробуту, радості, сімейного затишку і надії на краще майбутнє. Підкова. А починалося усе, між іншим,  із подарункових підков для малечі. Ми хотіли подарувати дітям на свято підкови, там їх до 150 штук було. А потім прийшли до висновку, що паралельно можна створити проект, який би був для всіх», - розповів Ігор Забродський нашим колегам, журналістам «Житомир Іnfo» влітку минулого року.

 DSC0060

   Чоловік також зазначив, що над виготовленням велетенської підкови вони працювали три місяці. Хтось робив квіти, декоративні елементи, хтось таблички, а от саму підкову кував Ярослав Хомич. А головне, на чому акцентують свою увагу творці проекту — це не замовлення, а подарунок і неабикому – місту та житомирянам.

   Вже тоді ж, влітку минулого року, в ГО «Ковалі Полісся» заявили, що вони готові  подарувати підкову.  Керівництву міста лише залишалося прийняти рішення, дозволити розмістити цей символ щастя та удачі, а також, звісно, знайти місце, де розмістити споруду.

kd12041802 17

  Зауважимо, що варіантів, де стоятиме підкова, було кілька: біля кінотеатру «Україна», або ж біля фонтану на майдані Соборному. До того ж, запевнили творці проекту, споруда легка у монтуванні, має каркасну та міцну основу. «Вона має всі об’єднані точки, ми помістили підкову у постамент, аби вона була міцно закріплена. Вона не боїться вітрових навантажень, головне  — добре зафіксувати її в землю. Ми передбачали усі нюанси: фіксували і символ Житомира, і всі художні елементи, вони теж зафіксовані міцно, щоб не дати вандалам можливості розібрати та знищити підкову», — поділився з журналістами голова ГО «Ковалі Полісся» Ігор Забродський.

  Коли у червні 2017 у Житомирського міського голови Сергія Сухомлина представники ЗМІ запитували про цей проект, то він відповів: «Архітектура підготує свої пропозиції, думаю, що ми це питання обговоримо із громадськістю. Опублікуємо варіанти на сайтах і зробимо Інтернет-голосування. Я думаю, що упродовж місяця, двох тижнів ми все опублікуємо і цього часу буде достатньо».

  В результаті підкову не ростили ані на майдані Соборному, ані біля кінотеатру «Україна». Наразі ж, вона красується в парку «Крошенський». Хтозна, можливо її з часом і перемістять, а може навпаки, —  саме тут їй і місце. Бо ж вона дійсно може стати окрасою цього парку, візитівкою такого, здавалося б, мало примітного та мало знайомого місця на Крошні. Що ж, ми уважно слідкуватимемо, як складатиметься доля такої оригінальної, незвичної, мега-підкови!     

kd12041802 1

kd12041802 8

Читайте також: По обидва боки житомирського переїзду. ФОТО

У тексті використовувалися матеріали сайту «Житомир Іnfo»

Фото: Катерина Дейнека

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework