Три КРАЗи сміття вивіз з лісу Овруцький спецлісгосп лише за один день

  В минулому році до адміністративного кодексу України внесено зміни, які передбачають збільшення у 5 разів розмірів штрафів за засмічення лісів.

   Однак, якось так у нас складається, що закон існує, а результатів його дії в реальному житті чомусь не видно.

  Про рівень елементарної культури та бодай якоїсь відповідальності наших громадян і говорити годі. Щоправда, останнім часом активісти різного штибу пильнують за тим, що відбувається в наших лісах і регулярно «розяснюють» працівникам лісової галузі, що ті роблять неправильно, зокрема вказують і на смітники в лісі, які «безвідповідальні лісівники» не прибирають.

  А щоб поборотися з тими, хто ці ліси засмічує, - така думка так званим природолюбам в голову чомусь не приходить.

  Неабиякий клопіт із засміченням насаджень має і державне підприємство «Овруцьке спеціалізоване лісове господарство». Саме цей лісгосп веде господарювання в лісах навколо пункту пропуску Виступовичі на кордоні з Білоруссю.

  «Внаслідок великого скупчення в цьому місці людей та автотранспорту на навколишній ліс дивитися боляче - бідкається директор спецлісгоспу Олександр Шевчук, - купи пластику, скло, бляшанки, кульки та інший усілякий непотріб. І справу тут одним лише прибиранням ніяк не вирішиш. До прикладу, навесні цього року, як тільки зійшов сніг, в пункт пропуску Виступовичі виїхав цілий десант: працівники лісгоспу та діти двох Овруцьких шкіл – загалом майже 100 чоловік. Лісгосп забезпечив усіх рукавицями, мішками та транспортом.
За один день лісівники та діти прибрали узбіччя траси протяжністю 18 км і вивезли три(!) КРАЗи сміття!
Однак буквально за два тижні від наведеного порядку не лишилося і сліду…»

  Керівництво Овруцькогоспец лісгоспу неодноразово зверталося до до місцевих органів влади з питанням встановлення на пункті пропуску контейнерів для сміття.

  Траса пролягає територією Руднянської сільської ради, яка має фінансові можливості встановити сміттєзбірники та організувати вивіз сміття хоча би один раз в тиждень.

  Однак, скидається на те, що ніхто цим питанням, окрім лісівників, не переймається.

Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ

 

Последнее изменение Вторник, 17/04/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework