«Привезли автобуси, бо намагаємось вести діалог з владою Житомира і хочемо запропонувати їй підтримувати українського виробника»

   Сьогодні, 19 квітня, у дворі міської ради керівництво міста, депутатів та усіх, хто зацікавився цією подією, зібрало те, що представники Чернігівського автозаводу привезли в Житомир продемонструвати автобус «Еталон».

    І це ніхто інший, як представник того автозаводу, який минулого року оскаржував тендери житомирського ТТУ на закупівлю нового транспорту. Ось, так би мовити, привезли свій транспорт з Чернігова на оглядини. Зазначимо, що це трапилося як раз тоді, коли вже за лічені дні в Житомир приїдуть автобуси Мінського автозаводу, які ми керівництво міста закупило в лізинг. Це буде перша партія транспорту.

  Натомість, представники чернігівського автозаводу не даремно привезли продемонструвати та показати свій транспорт: вони дуже сподіваються, що наступного разу вже саме їх автобуси будуть закуповувати для нашого міста в наступній партії, а також закликають владу підтримувати вітчизняного виробника. Варто зауважити, що існує певна різниця в ціні від білоруського автозаводу та нашого — вітчизняного, з Чернігова. Наш, український, дещо дешевший за іноземний. Але тут вся справа в якості, в характеристиках, можливостях транспорту. На цьому акцентував і Житомирський міський голова Сергій Сухомлин під час сьогоднішніх оглядин транспорту. Він наголосив, що білоруський автобус має зовсім інші характеристики, які суттєво впливають на те, що він коштує дорожче за вітчизняний. Отож, звідси й різниця. Дешевше — не означає краще. Саме так виходить.

  «Сьогодні завод представив автобус, вони активно брали участь на виставці у Києві минулого тижня, тобто вони активно просувають свою марку автобуса. Ми знаємо цей автобус та аналізували його і відкинули ідею його купівлі, а зупинились на МАЗі. Чому? Це легко аргументувати.

  По-перше, ціна абсолютно співвідносна і МАЗ дещо більший за розміром, більш вмісткий. У цьому автобусі барабанні гальма, а це, без сумніву, впливає на безпеку.  До того ж, тут відсутні системи  автоматичної стабілізації руху, що, знову ж таки впливає на безпеку пасажирів і водія. І це, знову ж, безпека людей.

   Я мав розмову з перевізниками, які безпосередньо мають справу з автобусами «Еталон», і хочу зазначити, що довелося чути багато нарікань на цей транспорт! Якщо порівнювати комплектацію, то тут двигун індійський стоїть. А ми говорили з перевізниками, які працюють на цих автобусах в Києві, і чули від них, що вони не задоволені якістю кузова і двигуна. Як ви нині бачите, навіть біля цього нового автобусу, який нам сьогодні привезли, стоїть каністра з маслом. Тобто, це говорить про те, що вони постійно доливають масло. І якщо брати МАЗ, то це повністю європейська комплектація, двигун — Мерседес, всі знають, який це рівень якості. І за всіма факторами ми вибрали завод МАЗ, де навіть зовні низька підлога тощо. Цієї суботи ми вже представимо автобуси, які закупили, і люди особисто зможуть переконатися, що різниця є і вона на лице. Тож тут в жодному разі не можна буде сказати, що ми переплатили за транспорт. Ми просто віддаємо кошти за кращу якість!», — розповів під час представлення Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

   Його заступник (ред. з транспортних питань) Дмитро Ткачук теж дотримуєтьмся подібної позиції. На, так би мовити, оглядинах він акцентував: «Майже цей чернігівський автозавод "зривав" нам тендери, а сьогодні його представники приїхали показати нам і депутатам, від чого ми відмовились. Не знаю, на що вони розраховують. Гадаю, це тільки на краще, тому що через кілька днів до Житомира приїдуть автобуси Мінського автозаводу, які ми закупили в лізинг. І це нарешті розвіє міфи про те, що Житомир відмовився від чогось вартісного.

  Так, він значно дешевший за МАЗ 206, що ми купуємо на #ТТУ. Він дійсно українського виробництва, але з індійськими комплектуючими. Ну і саме це той виробник, який вважає, що житомиряни не заслуговують на громадський транспорт, як вони висловились в своїй скарзі, преміум класу, а цілком можуть задовольнитись чернігівським автобусом».

   А ось як прокоментував сьогоднішню презентацію директор ТОВ «Торговий дім «Еталон Авто» Вадим Шкарупін:  

  «Ми привезли сюди автобуси, тому що намагаємось вести діалог з міською владою вашого міста, а саме: запропонувати їм купити автобуси українського виробника. З цього приводу ми написали лист міському голові і отримали запрошення взяти участь у засіданні постійно діючої комісії з питань транспорту, і у відповідь на це запрошення я запропонував привезти автобус, показати його, а потім вже сісти й поспілкуватись з приводу можливої подальшої співпраці».  

   А вже цього дня, після обіду, мало відбутися засідання постійної комісії  з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури міста, першим питанням розглянуть питання постачання Житомиру автобусів Еталон А081.28. Отож, є ймовірність, що цей транспорт все ж можуть закупити. Але наразі остаточно ще нічого не відомо. Ми ж слідкуватимемо за перебігом подій в цій історії і надалі інформуватимемо вас, шановні читачі, про закупівлю автобусів.

DSC 3

DSC 3

DSC 3

DSC 3

DSC 3

DSC 3

DSC 3

DSC 3

DSC 3

DSC 3

DSC 3

DSC 3

DSC 3

DSC 3

DSC 3

DSC 3

DSC 3

DSC 3

 
 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework