×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині зареєстровано близько 3400 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування

Благодійна організація «Планета для дітей», 14 листопада, у Житомирі ініціювала проведення громадянської кампанії «Відкриваємо двері дітям».

Співорганізатором заходу та заразом ініціатором реалізації кампанії «Відкриваємо двері дітям» в Україні виступила міжнародна благодійна організація «Надія і житло для дітей». Її представник Катерина Чельцова розповіла, що вони мають на меті консолідувати зусилля представників громадськості, місцевої влади та засобів масової інформації заради впровадження системних змін у соціальній політиці, що зрештою призведуть до відмови від інституційного догляду за дітьми.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

n1711141546

«В Україні діє єдина інформаційна система, що підтримується через Інтернет-мережу „Діти“. Зокрема, на Житомирщині кожна районна організація у справах дітей додає в цю базу інформацію про кожного вихованця, який перебуває на первинному обліку. Ці дані моніторить і служба у справах дітей облдержадміністрації, і департамент захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики України. Так, у нашій області налічується близько 3400 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. І дуже важливо, що до заходів стосовно забезпечення права дітей на сімейне виховання разом із представниками органів місцевої влади долучилися й члени громадських організацій. Завдяки зусиллям усіх соціальних партнерів, на сьогодні 85 % дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування влаштовані до сімейних форм виховання. Крім того, більшість із них, близько 2,5 тисяч, перебувають під опікою та піклуванням – їх виховують близькі родичі. А 606 наших маленьких земляків зігріті теплом у 32-х дитячих будинках сімейного типу та 201-й прийомній сім’ї. Разом із тим, цьогоріч на Житомирщині було усиновлено 73 дитини. При цьому лише двадцятеро із них – іноземними сім’ями. Відтак, у нашій області переважає вітчизняне усиновлення», – зазначила посадовець.

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework