Театралізованим вечором-реквіємом під відкритим небом рятувальники вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

  25 квітня о 21:00 на майдані біля Управління ДСНС у Житомирській області перед пам’ятником «Пожежним, які врятували світ» відбувся вечір-реквієм «Запалимо поминальну свічку», присвячений пам’яті загиблих чорнобильців.

   Це ексклюзивний захід на теренах України і проводиться рятувальниками вже майже два десятиліття. Кожного року показується нова театралізована історія.

  Цього разу за кілька годин до дати сумнозвісного вибуху на ЧАЕС просто під відкритим небом рятувальники спільно з командою юних пожежних міської гімназії № 3 показали театралізовану літературно-музичну постановку під назвою: « З вірою у мирне майбутнє без атому та війни!». Це суд над атомом зі своєрідну інтерпретацію доленосних моментів у житті перших ліквідаторів аварії на ЧАЕС. За допомогою сцен із їхнього життя, неймовірно проникливої музики, авторських пісень та телевізійної хроніки 1986-го юні вогнеборці відтворили події перших годин після вибуху на Чорнобильській атомній електростанції. Через призму життєвої долі та самовідданої любові дружин і матерів, а також спогади очевидців вони розповіли про долю ПЕРШИХ: тих, хто чергував на станції в ту фатальну ніч, хто гасив пожежу на покрівлі машинного залу та залишав рідні домівки з впевненістю, що через кілька днів повернеться.

  Цього року рятувальники і діти підняли гостру тему для всього людства – небезпечних наслідків використання атомної енергії та торкнулися соціальних аспектів Чорнобильської і Фукусімської аварій на АЕС. До речі, на заході були присутні гості з Японії, які допомагають ліквідаторам-пожежним. З вуст дітей по – особливому проникливо звучали звернення до сильних світу «зупинитись!», аби вони споглянули на страждання людей, і розпочали мирне життя без ядерних випробувань, війни, аварій та катастроф.

  Наприкінці вечора-реквієму був відслужений молебень по загиблим та померлим ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС. Пам’ятний знак «Пожежним, які врятували світ» та пагорб під ним осяяли сотні поминальних свічок, запалених церковнослужителями, рятувальниками, керівниками органів влади, чорнобильцями, членами їх сімей, вдовами і матерями загиблих чорнобильців та учнівською молоддю.

n 2604181 1

Управління ДСНС у Житомирській області

 

Последнее изменение Четверг, 26/04/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework