В Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську катастрофу рятувальники та громадськість вшанували загиблих ліквідаторів аварії на ЧАЕС

  Чорнобиль – не лише велика трагедія, а і символ безмежної мужності тисячі наших земляків. Чорнобильська катастрофа завдяки самопожертві ліквідаторів аварії стала символом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь.

  Мітинг скорботи, приурочений 32 роковинам аварії на Чорнобильській АЕС, відбувся сьогодні, 26 квітня, біля пам’ятника «Пожежникам, які врятували світ» перед Управлінням ДСНС у Житомирській області.

  Вшанувати пам'ять ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС прийшли ліквідатори наслідків аварії – представники різних професій: вогнеборці, медики, військові, правоохоронці, водії, будівельники, а також керівники області та міста, учні й студенти навчальних закладів.

  В квітні-травні 1986 року до ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС було залучено близько 300 працівників пожежної охорони Житомирщини. Більшості з тих сміливців у той час було по 22-24 роки. Кожен з них отримав серйозні ускладнення здоров’я. Багато з них навіть не встигли одружитися. На жаль, 115 тих вогнеборців уже пішли з життя (тільки троє – з початку 2018 року).

  На мітингу виступили народний депутат України Юрій Павленко, заступник голови житомирської облдержадміністрації Ярослав Лагута та заступник голови Житомирської облради Максим Вілівчук.

  Вшанували загиблих хвилиною мовчання, покладанням квітів до пам’ятного знаку «Пожежним, які врятували світ» та залпом із автоматів. Заупокійне богослужіння по померлих та загиблих ліквідаторах проведуть члени ради християнських церков м. Житомира.

  Також на честь перших жертв «мирного» атому пройшли колони рятувальників та військових, віддаючи шану і повагу героям.

IMG 0376

У ДСНС України у Житомирській області

 

Последнее изменение Четверг, 26/04/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework