"Журналістський ліс" на Житомирщині поповнився на 1700 сосен та дубів

  1700 сосен та дубів висадили вчора представники засобів масової інформації Житомирщини на лісовій ділянці Степанівського лісництва Лугинського держлісгоспу АПК. Таким чином мас-медійники створили вже девяту ділянку «свого», «журналістського» лісу.

  Цього року день, вибраний для садіння співпав з Днем Чорнобильської трагедії. «І це є символічним, - переконана Олена Денисюк, кореспондент газети «Час+», адже ми сьогодні садимо ліс на землі, яка постраждала від цієї страшної аварії. Сподіваємося, що це буде нашим маленьким внеском у відродження цього краю».

  Аби садіння проводилося професійно та сінці добре прижилися – журналісти садили їх в парі з лісівниками. А лісничий Степанівського лісництва Ярослав Стужук ділиться з гостями секретами: «Дуб червоний гарно себе почуває на таких грунтах, однак не варто нехтувати правилами садіння. Особливо слідкуємо, щоб біля кореня не було повітряної подушки – це для приживлюваності молодого дерева велика перешкода».

  Не лише доброю традицією, а життєвою потребою стало щорічне садіння лісу для редактора інтернет-видання «Репортер» Сергія Фещенка. «Відтак, я вдячний лісівникам за те, що дають мені таку можливість - взяти участь у створенні лісу для майбутніх поколінь». 

  «Фактично, сьогодні ми вже завершуємо весняне садіння лісу, - каже директор ДП «ЛДЛАП «Лугинський держлісгосп АПК» Ігор Бегійович. – Отож вдячні журналістам, що не лише цікавляться проблемами лісівників, а й готові докласти рук у прямому розумінні слова, аби наш край був багатим лісами. Для цієї ділянки ми обрали садивний матеріал сосни звичайної і дуба червоного. Червоний дуб, а його ще називають канадським, має вік стиглості 60 років, на відміну від звичайного, який досягає зрілості у 100-120 років. Крім того, червоний більш стійкий до ураження шкідниками і до нинішніх кліматичних умов. Та і в протипожежному плані стане своєрідною буферною смугою для хвойних насаджень».

  Насамкінець, журналісти взяли зобов’язання створити ділянки «журналістського» лісу у кожному держлісгоспі Житомирщини.

  Додамо, що впродовж весни лісогосподарські підприємства Житомирського обласного управління провели садіння та висівання лісу площі 3875 га, що становить 107 % до завдання весни та 99,4% до завдання року.

  Середня вартість створення 1 гектара лісових культур складає 4,5 тис.грн.

  Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework