Білорус намагався вивезти з України 110-річний тульський самовар

  Працівниками Житомирської митниці ДФС спільно з прикордонниками в пункті пропуску «Виступовичі» зафіксовано спробу вивезення самовару початку ХХ століття з клеймами «Паровая самоварная фабрика Торгово-Промышленного Товарищества М. СЛІОЗБЕРГ».

   Під час огляду автомобілю, який належить громадянину Р. Білорусь, у багажному відділі автомобіля серед особистих речей виявлено самовар, який чоловік намагався вивезти з України без дозвільних документів.

  Для проходження митного контролю громадянин обрав спрощену систему – «зелений коридор», чим заявив про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо вивезення за межі митної території України.

  Своїми діями громадянин Р. Білорусь порушив порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю, якими обмежено переміщення культурних цінностей  через митний кордон України відповідно до Закону України № 1068-ХІV, від 21 вересня 1999 р., та наказу Міністерства Культури і мистецтв України № 258 від 22.04.2002р.

  Складено протокол про порушення митних правил за статтею 471 Митного кодексу України. Самовар вилучено до винесення судом рішення у справі.

  Нагадуємо, що предмети, які виготовлені до 1950 року, та твори друку, які видані до 1945 року, при переміщенні потребують подання дозволу Державної служби контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон України або експертного висновку, виданого державними установами, закладами культури, іншими організаціями, уповноваженими на проведення державної експертизи культурних цінностей.

  Довідково: самовар з клеймами «Паровая самоварная фабрика Торгово-Промышленного Товарищества М. СЛІОЗБЕРГ» В ТУЛЕ зустрічається набагато рідше, ніж, наприклад, самовари Баштанових або Шемариних через менші обсяги їх виробництва.

Последнее изменение Понедельник, 07/05/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework