У Житомирі естонський інвестор збудує ТЕЦ на біопаливі

  На позачерговому засіданні сесії міськради депутати погодили іноземній компанії будівництво ТЕЦ, що працюватиме на біопаливі.

   За словами представника інвестора, генерального директора ТОВ «Бахмут-Енергія» Вайдаса Повиленаса, їх компанія займається будівництвом теплових і когенераційних станцій. «Ми працюємо в Україні, в Польщі, в Литві і займаємося тим, що виробляємо електричну та теплову енергію з альтернативних джерел палива. І зараз ми пропонуємо побудувати в Житомирі ТЕЦ, яка буде працювати на біопаливі і виробляти тепло, яке буде подаватися в мережі і тим самим опалювати місто, - пише zt.20minut.ua.

  Також будемо виробляти електроенергію, яка буде подаватися в мережі «Житомиробленерго». Станція буде побудована на Жуйка, 12 на існуючій території теплової станції», зазначив Вайдас Повиленас. Також представник групи компаній «Е-енергія» додав, що, збудувавши ТЕЦ, вони планують забезпечити 29 робочих місць. Крім того, будівництво теплоелектростанції дозволить зменшити негативний вплив на навколишнє середовище. Працювати ТЕЦ буде за рахунок спалення щепи.

  Своєю чергою міський голова наголосив, що наразі гостро стоїть завдання зменшити споживання газу для міста, і будівництво електростанцій на альтернативному паливі у пріоритеті. «Нині ми реалізовуємо кілька таких проектів. Ми зможемо  не лише зменшити споживання газу, але й дати нижчий тариф на тепло, яке виробляється за рахунок біопалива, на 10% для населення, лікарень, закладів освіти та бюджетних установ», – сказав Сергій Сухомлин.

 

 

Последнее изменение Вторник, 29/05/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework