×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Суддя та двоє податківців на Житомирщині вимагали хабарі за “правосуддя”

За матеріалами СБУ слідчими Генеральної прокуратури України повідомлено про підозру голові одного з районних судів Житомира та двом його спільникам – колишнім начальнику і співробітнику підрозділу обласної податкової адміністрації.

Підозрювані вимагали хабарі за сприяння зацікавленим особам у здійсненні правосуддя на їхню користь, повідомляється на сайті СБУ, - повідомляє прес-центр СБ України.

n2111141639

Встановлено, що у лютому 2012 року голова районного суду через своїх посередників-податківців вимагав від місцевого мешканця 15 тис. доларів США за зміну кваліфікації інкримінованого йому злочину.

У ході спецоперації співробітники УСБУ спільно зі слідчими ГПУ затримали «на гарячому» посередників під час передачі їм чергової частини хабара – 10 тис. доларів США. Першу частину переданих коштів було вилучено під час особистого обшуку та обшуку автомобіля голови районного суду.

Наразі служителю Феміди, рішенням Вищої ради юстиції відстороненому від займаної посади, інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Його спільникам оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.4,5 ст.27 (види співучасників), ч.2 ст.28 (вчинення злочину групою осіб) та ч.1 ст.369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework