У Житомирі директор та заступник державної лабораторії підозрюються в одержанні хабарів за видачу неправдивих експертних висновків

  Слідчий відділ прокуратури Житомирської області проводить  досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди директором державного контролюючого органу та його заступником за вчинення службових підроблень.  

   26 червня 2018 року, за результатами проведення гласних та негласних слідчих (розшукових) дій,  обом особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ч . 3 ст. 368 КК України.

  Посадових осіб підозрюють у тому, що вони систематично, протягом 2017-2018 року за грошову винагороду у розмірі від 1000 до 20000 грн видавали в інтересах суб’єктів господарювання завідомо неправдиві висновки щодо якості досліджуваної продукції. Таким чином, до споживачів потрапляли значні партії продукції різного асортименту – молочні та м’ясні вироби, зернові тощо без проведення обов’язкових лабораторних досліджень та відбору проб.

  Також встановлено, що з метою приховання слідів злочинів, зловмисники отримували неправомірну вигоду шляхом поповнення банківських рахунків, відкритих на інших осіб.

  Злочинні дії ділків були викриті слідчим відділом прокуратури області спільно з відділом боротьби з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Житомирській області.

   Додатково: за вчинені злочини передбачено покарання -  позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Житомирської області

 

Последнее изменение Среда, 27/06/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework