Наруга над мертвим: У Малині ритуальне бюро «забуло» підготувати яму й зачинило двері кладовища перед похоронною процесією

  Родина і близькі привезли тіло померлого на Городищанське кладовище, однак з’ясувалось, що ритуальне бюро «Скорбота» «забуло» підготувати яму.

 

  Про це 25 червня у групі «МалинчанИ» у Facebook повідомила жителька Малина Надя Саченко. Виявилось, що тіло 35-річного батька трьох дітей, життя якого забрала важка хвороба, не змогли поховати одразу, через те, що працівники «Скорботи» не викопали для покійника яму.

  «І це при тому, що ще зранку цю послугу оплатили в агентстві «Скорбота». Дзвінки у це саме агентство, а також нашому меру, не дали жодних результатів. Вони відповіли, що «ми на своєму місці». Питання — яке ж ваше місце, коли могилу копають друзі та брати покійного?! Опускають тіло і закопують також вони! А якби це була людина похилого віку, і не було б молоді, щоб викопати яму небіжчику?! То що тоді робити?» — нарікає у Facebook-дописі Надя Саченко.

  Усі обставини жахливого інциденту з’ясували журналісти газети «Соборна площа» (у номері за 29 червня). Як з’ясувалось, для покійника не лише не викопали яму, а й зачинили двері кладовища перед похоронною процесією.

  «Зранку, о 8.00, ну може о 8.30, ми вже були у «Скорботі», все обговорили, показали, де копати яму. Із 9.00 до 13.10 є досить часу для копання ями. Втім, коли наблизились до цвинтаря, на місці поховання не побачили ані лопати, ані працівника, а сама яма була викопана лише на 10-20 см. Ворота цвинтаря були на замку», — повідомила СП рідна тітка покійного.

  Відтак, родині та близьким довелось ще шукати ключі, які знаходились в офісі «Скорботи», що біля парку.

  «Тим часом кинулись до місцевих жителів по лопати, щоб рідні і друзі викопали яму. Процесія чекала півтори години. Страшно було дивитись і на вбиту горем матір небіжчика і на дітей…»— згадує тітка померлого.

  Коли збентежені рідні зателефонували з’ясувати причини жахливої ситуації у «Скорботу», їм спочатку повідомили, що «все готово». Згодом сказали, що працівнику, який копав яму, стало погано і «він у лікарні».

  «То попередьте, мовляв, ось місце, вибачте, в нас нема людей, копайте самі. Але ж не кидати отак?!» — нарікає родичка померлого.

  Обурені хамством «Скорботи» рідні телефонували у той день і до першого заступника міського голови Малини Петра Піковського, і до міського голови Олексія Шостака, який лише відповів, що «там мій зам все порішав». І це при тому, що «Скорбота» комунальне підприємство, а не приватне!

  «Ані мер, ані його заступник не під’їхали і не вибачились перед матір’ю померлого за хамську наругу над тілом сина. Правда в.о. директора «Скорботи» таки попросив вибачення і повернув гроші», — повідомила вона.

  Втім, як зауважила Надя Саченко у Facebook-спільноті «МалинчанИ», «повернуті гроші і вибачення не компенсують наругу над покійним».

Джерело: infomalin.biz

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework