Голова громадської організації «Архео» закликає житомирян визнати проект перебудови водонапірної вежі недійсним

  "Вимагаємо визнати "Проект перебудови Вежі" - пам'ятки архітектури місцевого значенння як такий, що порушує Закон України про Охорону культурної спадщини,розділ 5,ст.30-заборонити будь-яку діяльність юридичних або фізичних осіб, що створює загрозу пам'ятці", - пишеться на сайті електронних петицій до Житомирської міської ради.

  Коло інтересів «Архео» — культурологія, етнологія (етнографія), збереження та охорона культурної спадщини. Не так давно представники організації дізнались, що в обласному центрі запланована реконструкція старої водонапірної вежі — справжньої окраси Житомира. Така ідея оприлюднена на сайті міської ради й прийнято рішення комісії, що діяла у рамках розгляду та реалізації проектів, поданих на урбаністичний фестиваль «Майстерня міста Житомира-2017».Ідея реконструкції полягає в заміні даху вежі та мисливської зали на полікарбонатне покриття, яке дасть можливість створити оглядовий майданчик. Це проект № 921VZH зі зміни зовнішнього вигляду пам’ятки архітектури та містобудування № 17 «Водонапірна вежа», - повідомляє обласна газета "Житомирщина".

  Однак Надія Євгенівна стверджує:

  «У 1983 році провели ремонт вежі. Її дах вистелили пластинами мідного покриття, яке на даний час не потребує заміни. Ми вважаємо заплановану реконструкцію неприпустимою. Запропонована побудова порушить історичний ансамбль, адже вона ніяк не комбінується зі старовинною цеглою та архітектурою кінця ХІХ — початку ХХ сторіччя. Поруч знаходиться філармонія та будинок офіцерів. Ми повинні зберегти у первинному вигляді куточки старого Житомира для нащадків».

  Надія Трускавецька вирішила звернутися до житомирян із петицією про зупинення реконструкції. Звернення є в електронному та в паперовому вигляді. Активістка вже кілька днів збирає підписи на центральній вулиці міста — Михайлівській та навпроти водонапірної вежі. Жінка планує отримати біля тисячі підписів. Після чого, спираючись на підтримку городян, звернутися до мера Житомира та виступити перед депутатами на засіданні міської ради. Збережені кошти, на її думку, було б краще спрямувати на ремонт гарнізонного будинку офіцерів, стіна якого знаходиться в аварійному стані.На даний момент продовжується збір підписів проти перебудови водонапірної вежі.Підтримати петицію можна тут.

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

Новини Житомира

 

 

 

 

Последнее изменение Вторник, 24/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework