×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині проходить Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж ста країн світу в рамках акції «16 днів проти насильства» активізують із 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради збільшення розуміння та обізнаності про всі форми насильства, створення в конкретному регіоні соціального простору, вільного від насильства.

Щорічна акція «16 днів проти насильства» ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Тоді й визначився зв’язок між насильством стосовно жінок і правами людей. Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку: 25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини. Про це повідомила у своєму виступі директор Житомирського обласного гендерного ресурсного центру Валентина Склонна.

n2511141705

Як повідомляють у прес-службі облдержадміністрації, упродовж 16-ти днів в області пройдуть інформаційні заходи: лекції, бесіди, відеолекторії, флешмоби, що демонструватимуть масове виявлення людьми свого несприйняття насильницького способу життя у суспільстві. На місцях активізується робота «гарячих ліній» центрів соціальних служб. З метою забезпечення доступу до інформації і консультативної допомоги в разі виникнення проблеми насильства виготовлено та доставлено в усі районні центри і міста області відповідну поліграфічну продукцію. Аби вивчити ситуацію на місцях і попередити можливі спроби насильства в сім’ї, планується провести дев’ять виїздів мобільно-консультативних пунктів. За участю громадських організацій у м. Житомирі відбудеться широкомасштабна молодіжна акція «Молодь проти рабства». Завершаться заходи засіданням за круглим столом 10 грудня, в День прав людини, на якому розглянуть питання «Виклики домашньому насильству як запорука формування демократичного суспільства».

Як зазначила Валентина Склонна, в рамках акції 5 грудня, у Міжнародний день волонтера, в усіх районах і містах пройде конкурс дитячого малюнка «Мир очима дітей». Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації та Житомирський обласний гендерний центр запрошують усіх до проведення такого ж конкурсу, але для дітей, які прибули на територію нашої області із зони АТО і Криму.

У м. Житомирі працює телефон довіри служби психологічної допомоги обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: 15-50 (з понеділка по п’ятницю з 13.00 до 20.00). Допомогу модна отримати в обласному тендерному ресурсному центрі (тел. (0412) 413-182), в обласній громадській організації «Авенір» (те. 097-266-61-00), громадській організації «Жіночий інформаційно-консультативний центр» (тел. (0412) 400-732, 096-456-55-56).

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework